Keski-Pasilan keskustakorttelit

Itä- ja Länsi-Pasilan välissä sijaitseville entisille rata-alueille nousseet Keski-Pasilan keskustakorttelit yhdistävät Pasilan osat toisiinsa. Alueen alkuperäiset maanomistajat, valtio suurimpana maanomistajana ja Helsingin kaupunki toteuttivat uudistuksen tiiviissä yhteistyössä.

Pasilan keskustakorttelin asemakaava-alueella sijaitseva Tripla on omaleimainen, ilmeikäs ja näyttävä kolmen korttelin kokonaisuus, johon toteutettiin uudenlainen kauppakeskus Mall of Tripla, uudistettu Pasilan asema, hotelli, toimistoja, asuntoja sekä maanalainen pysäköintilaitos. Tripla rakennettiin Pasilan aseman ympärille, kokonaisuuden rakentaminen alkoi vuonna 2015 ja se valmistui vuonna 2020.

Keskus rajoittuu Ratapihantiehen, Pasilansiltaan ja Pasilankatuun. Ensimmäisenä avautui syksyllä 2019 Mall of Tripla ja uudistettu Pasilan asema. Samanaikaisesti valmistuivat myös Pasilan pääkadut Veturitie ja Teollisuuskatu, Pasilansillan joukkoliikenneterminaali raitio- ja linja-autopysäkkeineen sekä uusi läntinen lisäraide.

 

Päivitetty 17.6.2020