Oulunkylä

Oulunkylä on historiallisesti kerroksellinen asuinalue, joka on rakentunut vuonna 1881 henkilöliikenteelle avatun rautatiepysäkin ympärille. Oulunkylä koostuu viidestä osa-alueesta, joista jokainen on rakennettu eri aikakausina. Raide-Jokerin myötä alueen saavutettavuus paranee ja Oulunkylä kasvaa merkittävästi. Raide-Jokeri kohtaa pääradan Oulunkylän uudistuvassa keskustassa.

Uudet asunnot ja palvelut tuovat eloa alueelle

Lähivuosien kaavoitussuunnitelmat ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita Oulunkylään. Alueelle tavoitellaan jopa 5 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä.

  • Oulunkylän keskustaa kehitetään raideliikenteen vaihtoasemana ja sinne rakennetaan lisää asuntoja, palveluja sekä liiketilaa päivittäistavara- ja muulle vähittäiskaupalle.
  • Oulunkylän keskustakorttelien asemakaavoitus käynnistyy lähiaikoina.
  • Käskynhaltijantietä muokataan bulevardimaisemmaksi ja kadun kummallekin puolelle rakennetaan uusia asuntoja noin 1 800 asukkaalle. Alueen läpi suunnitellaan kahta pohjois-eteläsuuntaista viherreittiä puistoaukioineen.
  • Veräjämäkeen Maaherrantien varteen rakennetaan uusia asuinkerrostaloja ja Jokiniementien varteen on tulossa päiväkoti.
  • Pirjontien ja Pirkkolantien varsille Maunulaan suunnitellaan asuntoja noin 600 uudelle asukkaalle.
  • Oulunkyläntien varteen suunnitellaan asuntoja ja mahdollisesti myös uutta koulua.
  • Oulunkylässä ja Maunulassa on käynnissä tonttikohtaisia kaavoitushankkeita, joiden etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa.

Yrityksille uudenlaisia liike- ja toimitilamahdollisuuksia

Oulunkylä tarjoaa keskeisen sijaintinsa ja hyvien kulkuyhteyksiensä ansiosta erinomaisia mahdollisuuksia liiketoiminnan harjoittamiseen. Uusia toimitiloja suunnitellaan muun muassa Oulunkylän keskustaan sekä Raide-Jokerin pysäkkien ympäristöön. Vuoteen 2030 mennessä alueelle tavoitellaan jopa 1 500 uutta työpaikkaa. Katso lisää tietoa Helsingin kaupungin liiketoimintamahdollisuuksista Yrityksille-sivulta.

 

Katu- ja puistotyöt kartalla

Raide-Jokeri parantaa poikittaisliikennettä

Raide-Jokeri on Itäkeskuksen ja Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, joka korvaa bussilinjan 550. Nopean pikaraitiovaunun ansiosta liikkuminen kaupunginosien välillä helpottuu. Oulunkylän alueelle on tulossa kahdeksan Raide-Jokerin pysäkkiä: Pirkkolaan, Pirjontielle, Maunulaan, Tuusulanväylälle, Käskynhaltijantielle, Mäkitorpantielle, Oulunkylän asemalle ja Veräjämäelle. Lue lisää Raide-Jokerista

Katso, miltä Oulunkylän alue näyttää tulevaisuudessa

Oheisesta visualisoinnista voit katsoa, minkälainen Käskynhaltijantien ympäristöstä on tulossa suunnitelmien mukaan.

Päivitetty 19.5.2022