Tavarasataman tilalle Kalasatamanpuisto

Kalasatama
07. lokakuuta 2009

Kalasatamanpuistosta tulee uuden Kalasataman asuin- ja työpaikka-alueen keskeinen puisto. Kolmen ja puolen hehtaarin laajuinen, kiilamainen puisto ulottuu Kulosaaren sillan kupeesta Sompasaarenaltaaseen.

Tavoitteena on rakentaa entisestä satama-alueesta omaleimainen ja houkutteleva levähdys- ja oleskelualue, joka toimii myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Puiston pohjoisosa toimii aukiomaisena läpikulkupaikkana asuinalueen ja metroaseman välillä.

Puiston eteläosa on yleisilmeeltään vehreä. Tasaiset nurmikot sekä puiden ja pensaiden istuttaminen puiston reunoille säilyttävät näkymät avoimina. Puiston itäreunaan tulevan pysäköintilaitoksen ympärille muodostuu laaja nurmiveistos, jonka harjanteiset muodot tuovat vaihtelua muuten tasaiseen puistoon.

Puiston eteläisin kärki on suunniteltu betonipäällysteiseksi tapahtuma-aukioksi. Sen viereen sijoittuvat myös katukoripallo- ja lentopallokentät.

Puisto rakennetaan näillä näkymin vuosina 2014–2015. Yleisten töiden lautakunta käsittelee puistosuunnitelmaa torstaina 8. lokakuuta.
 

Lisätiedot: projektinjohtaja Jouni Sivonen, puh. (09) 310 38443