Kalasataman laitureilla yhä laivoja

Kalasatama
11. joulukuuta 2009

Sörnäisten sataman hyötykäyttö jatkuu, vaikka satamatoiminta siirtyikin sieltä marraskuussa 2008 virallisesti Vuosaareen. Suurin merelle pääsyä odottavista laivoista on Finnlinesin ro-ro-alus Runner. Talouden matalasuhdanteen vuoksi rahtialusta makuutetaan Sörnäisten laiturissa.

"Meille on tullut ympäri maailmaa yhteydenottoja, joissa toivotaan alukselle makuutuspaikkaa tavaraliikenteen notkahduksen vuoksi. Joitakin harvoja keskeisiä asiakkaitamme olemme sitten halunneet auttaa väliaikaisella laituripaikalla", kertoo satamamestari Antti Pulkkinen Helsingin Satamasta.

"Kalasataman alueella on hyvät laiturit ja vaikka alueen hallinnointi on siirtynyt meiltä, olemme voineet vuokrata sieltä valikoituja makuutuspaikkoja."

Kalasataman laituripaikkoja hallinnoi kaupungin liikuntavirasto. Vesiliikennepäällikkö Merja Ruotsalainen kertoo Kalasatamassa itärannalla sijaitsevien laivojen olevan pääasiassa vapaa-ajan aluksia, mutta mukana on myös paikallisten pienyrittäjien laivoja. Sompasaaren eteläkärjessä sijaitsee myös Helsingin saaristolaislaivurien talvisäilytyspaikka.

"Kaikki tämähän on tietenkin väliaikaista ja loppuu aikanaan alueen rakentamisen edetessä. Tämän myös vuokralaisemme tietävät", muistuttaa Ruotsalainen.