Ääniteos kertoo Kalasataman menneisyydestä ja nykyhetkestä

Kalasatama
15. joulukuuta 2009

Kuvataideakatemia iltakävelyllä Kalasatamassa: Kalasataman huoltorakennukselle sijoittuvassa Laiva on lastattu -työssä yhdistyy Kalasataman alueelta kerätyt sanat ja entisen sataman lastausramppi.

Kuvataideakatemian Tila-aikataiteen opiskelija Suvi Nurmi on jo pitkään ollut kiinnostunut sanoista. Laiva on lastattu -teoksessa sanat on järjestetty aakkosjärjestykseen ja kaksi ääntä luettelevat niitä vuorotellen Laiva on lastattu -leikin tapaan. Teoksen piti alun perin sijoittua huoltorakennuksen viereiselle rampille. Suunnitelmat muuttuivat, kun selvisi, että ramppi puretaan pian osiin ja laivataan Puolaan. Ääniteos on nyt kuultavissa huoltorakennuksen voimalan puoleiselle seinälle kiinnitetyistä kaiuttimista. Äänet jäävät rampin lähdettyäkin paikalle muistuttamaan kadonneesta menneisyydestä.

Viime viikolla Kalasatamassa katsastettiin iltakävelyllä Kuvataideakatemian opiskelijoiden töitä. Aiheesta on myös blogimerkintä Kalasatama Temporary -blogissa, jota ylläpitää Kalasataman ympäristötaiteelliseksi koordinaattoriksi valittu Part Oy.

Kalasatama Temporary -blogiin