Kulosaaren silta sai uudet tukipilarit

Kalasatama
15. joulukuuta 2009

Kulosaaren sillan Sörnäisten puoleinen pää on korjattu vastaamaan Kalasataman tulevan rakentamisen tarpeita. Sillan vanhat puupaalut korvattiin teräsporapaaluilla ja sillan kansirakenteita vahvistettiin noin 50 metrin matkalta. 

Sillan  nosto tilapäisen tukirakenteen päälle tehtiin pikkuhiljaa 52 nestetunkin avulla, kertoo projektipäällikkö Janne Nordström rakennusvirastosta. "Työ eteni suunnitelmien mukaan, vaikka aina näissä töissä tulee myös yllätyksiä. Vanhat 50-luvun siltasuunnitelmat eivät ihan kaikkialla pitäneet paikkansa, siellä oli esimerkiksi tehty niittiliitoksia, vaikka suunnitelmissa oli hitsiliitokset. Kaikki kuitenkin korjattiin nyt ajantasalle."

Sillan korjaustyöt mahdollistavat Kalasataman uuden kokoojakadun, Capellan puistotien, rakentamisen. Uuden kadun tieltä jouduttiin yhtä sillan tukipilaririviä siirtämään viitisen metriä. Vaikka työ tehtiin kokonaan sillan alla, jouduttiin liikennettä sillalla rajoittamaan, koska teräselementtien liitoksia ei voitu tehdä liikenteen tärisyttäessä siltaa. Nyt poikkeukselliset liikennejärjestelyt on purettu ja matkanteko sillalla sujuu normaalisti.

"Sillan perusrakenteiden elinkaareksi on arvioitu noin sata vuotta ja kyllä nämä Sörnäisten puolen korjaustyöt toimivat ainakin 2050-luvulle asti", lupaa Janne Nordström. 

Kulosaaren sillan korjaustöistä vastasi Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja sen urakoi Destia.