Helsinki tarjoaa Suutarilasta vuokralle omakotitontteja ryhmärakentamiseen

Alppikylä
12. tammikuuta 2010

Helsingin kaupunki tarjoaa Suutarilasta vuokralle 14 omakotitonttia rakennuttajavetoiseen ryhmärakentamiseen. Lasinpuhaltajantiellä sijaitsevat tontit ovat noin 700 m²:n suuruisia, ja niitä voi hakea kuka tahansa yksityishenkilö.
 
Tonttien hakuaika on 1.1. - 31.1.2010. Tontteja haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.notocom.net.
 
Tarjolla on omakotirakentamisen uudenlainen toteutustapa, jossa kaupunki on etukäteen valinnut rakennusalan ammattilaisen, Notocom Oy:n, palvelemaan hankkeeseen ryhtyviä yksityishenkilöitä. Notocom Oy:n tehtävänä on vastata työnmaan työnjohdosta ja valvonnasta sekä koko projektin vetämisestä tiiviissä vuorovaikutuksessa tontin vuokranneiden henkilöiden kanssa. Toteutustapaa on kokeiltu Suutarilassa aiemmin hyvin tuloksin.
 
Rakennuttajavetoinen ryhmärakentaminen on oman rakentamisen ja grynderirakentamisen välimuoto, joka tarjoaa kertarakentajille mahdollisuuden hankkia itselleen hyvin rakennetun omakotitalon ja tontin suhteellisen vaivattomasti ja kilpailukykyiseen hintaan. Ryhmärakentamisessa suunnittelun ja rakentamisen hankinnat niputetaan ja kilpailutetaan osaurakkoina, mistä on saavutettavissa hintaetua. Suutarilan omakotitalojen tavoitehinnaksi on tällä hetkellä arvioitu 330 000 - 345 000 euroa täysin valmiina.
 
Lasinpuhaltajantielle rakennettavat talot tulevat olemaan puurunkoisia, 1 ½ -kerroksisia omakotitaloja. Tarjolla on kaksi runkovaihtoehtoa, joista toinen on kooltaan 132 m², toinen 150 m². Lisäksi tonteille rakennetaan tilavat piharakennukset. Talonrakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2010, ja talojen odotetaan valmistuvan noin puolessatoista vuodessa.

Hankkeesta järjestettiin kaikille avoin esittely- ja keskustelutilaisuus 7.1. Ohessa yhteenveto ja esittelymateraalit tilaisuudesta.
Yhteenveto (pdf)
Esittelymateriaali (pdf)

Tiedustelut ja tarkemmat hanketiedot
 
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
tonttiasiamies Maria Mannisto
puh. (09) 310 36454
etunimi.sukunimi@hel.fi
www.hel.fi/kv/tontti
 
Notocom Oy
projektinjohtaja Jorma Finer
puh. 040 911 7897
etunimi.sukunimi@notocom.net
www.notocom.net
 

Aiheesta kiinteistöviraston tonttiosaston sivuilla

Tutustu myös Suutarilaan valmistuneeseen pilottikohteeseen Riddarsbyhy Notocomin sivuilla.