Uusillekin alueille suunnitteilla rullalautailupaikat

Vuosaari
19. tammikuuta 2010

Uusia skeittipuistoja kaavaillaan Viikin Latokartanoon, Vuosaaren urheilupuistoon, Rajasaarenkannakseen Taka-Töölöön, Konalaan, Jätkäsaareen ja Kalasatamaan. Lisäksi Kontulan hallin kävijämäärää seurataan ja uuden skeittihallin mahdollisuutta tutkitaan. Kaupunki selvittää mikä toimii skeittipuistoissa ja mitä uusiin harrastukselle tarkoitettuihin paikkoihin toivotaan. Kaupunki pyrkii kuuntelemaan skeittareiden toiveita paikkojen suunnittelussa.

"Joskus loistavia ideoita tulee puskista, ja ne on ihan käyttökelpoisia sellaisenaan", rakennusviraston projektinjohtaja Eva-Lisa Karlsson sanoo.

Helsingin skeittipaikkojen nykytilaa ja tulevaisuutta käsittelevä vastavalmistunut Skeittiohjelma 2010-2014 on päivitys 2003 laadittuun ohjelmaan. Se on kartoitus olemassa olevista skeittaamiselle varatuista paikoista, ja sitä valmisteltaessa tutkittiin kaupungille tulleita toiveita uusien kohteiden rakentamiseksi.

Sponsoroidut skeittipuistot, kuten Ponke´s Park Eirassa sopivat kaupungille jatkossakin. Se ja parikymmentä muuta Nuorisoasiainkeskuksen ja rakennusviraston lautailupaikkaa toimivat kesällä ja Kontulan halli palvelee talvellakin rullalautailijoita.

"Jos joku taho on kiinnostunut perustamaan ja hoitamaan uuden skeittipaikan vastuullisesti kaupungin alueella, voi ottaa yhteyttä rakennusviraston palvelutoimistoon Eva-Lisa Karlssoniin tai muihin skeittityöryhmän jäseniin. Skeittipaikkoja koskevia ideoita ja parannusehdotuksia voi jättää rakennusviraston asiakaspalveluun", aluesuunnittelija Virpi Vertainen kertoo.

Koska skeittaus on rakenteille kuluttavaa, vanhoistakin paikoista täytyy pitää huolta. Opus neuvoo myös siinä. Se pitää sisällään lisäksi tavoitteellisen rakentamisohjelman, joka on ohjeellinen.

"Laji on ristiriitainen. Se herättää intohimoja puoleen ja toiseen. Paikkojen pitää olla siksi yleisesti hyväksyttyjä. Eivätkä ne saa olla kenenkään makkarin ikkunan alla. Kaupungissa on tiivistä ja koko ajan kaavoitetaan lisää. Töölöstä jouduttiin kaikujen takia lopettamaankin skeittipaikka", Virpi Vertainen selvittää suunnittelun haasteita.

Aiheesta lisää Skeittiohjelma 2010-2014  (pdf) tai nuorisoasiainkeskuksen sivulta.

Lisätietoja:
aluesuunnittelija Virpi Vertainen, rakennusvirasto (09) 310 38518 ja projektinjohtaja Eva-Lisa Karlsson (09) 310 64387 S-posti: etunimi.sukunimi@hel.fi