Kalasataman Kyläsaari rokkaa kesäkuussa

Kalasatama
02. helmikuuta 2010

Rockin ystäville on luvassa uusi konserttipaikka ensi kesänä Helsingissä, kun Live Nation Finland tapahtumajärjestäjä rakentaa Kalasatamassa maailmantähtien ulkoilma-areenan.

Promoottori Risto Juvonen Live Nationista kertoo esiintyjänimien tarkentuvan tammikuun loppuun mennessä ja ohjelmatoimiston pitävän mahdollisena myös useamman konsertin järjestämistä alueella.

Kaupungin kiinteistölautakunta on päättänyt vuokrata Live Nation Finlandille runsaan yhdeksän hehtaarin alueen Kalasataman Kyläsaaresta rock-konserttien järjestämistä varten. Alueen käytöstä 27.5. -30.6.2010 välisenä aikana peritään 45 000 euron kertakaikkinen vuokra.

Live Nation on maailman suurin tapahtumajärjestäjä, joka järjestää vuosittain yli 22 000 konserttia 1 600 esiintyjälle 33 maassa. Live Nation Finland järjesti viime vuoden elokuussa Jätkäsaaressa Madonnan suurkonsertin, jonka osallistujamäärä oli noin 85 000 henkilöä.

Konserttialue on Kalasataman tulevaa asuin- ja toimistoaluetta. Aidattua aluetta on käytetty maahan tuotujen autojen varastona, mutta se on tällä hetkellä kokonaisuudessaan tyhjänä. Kyläsaaren kenttä on tällä hetkellä ainoa isompi aidattu alue Helsingissä. Se soveltuu sijaintinsa ja tasaisuutensa puolesta hyvin konserttien järjestämiseen.

Konserttiin saavutaan entisen Sörnäisten sataman varastoalueen läpi. Suositeltavin tapa saapua onkin tulla jalan. Metro pysähtyy 600 metrin päässä Kalasataman asemalla ja lukuisat bussit ja raitiovaunut liikennöivät lähellä Hämeentiellä.

Kaupunki asettaa konserttijärjestäjälle tiukat velvoitteet. Live Nation vastaa kaikista kuluista, jotka aiheutuvat alueen muutostöistä konserttipaikaksi. Vuokralainen huolehtii konserttialueen sekä myös lähialueen siistimisestä välittömästi kunkin tilaisuuden päätyttyä tai maksaa kaupungille alueen siistimisestä aiheutuvat kulut.