Östersundomin Karhusaarentiestä katu – viereen uusi kevyen liikenteen väylä

Östersundom
03. toukokuuta 2010

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 17.3. asemakaavamuutoksen, jolla Karhusaarentie Östersundomissa muuttuu yleisestä tiestä katualueeksi.

Kaavamuutos nopeuttaa alueen tarvittavia jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen järjestelyjä. Uuden, yhdistetyn jalankulku- ja pyöräilytien rakentaminen nykyisen ajoradan eteläpuolelle aloitettiin jo vuonna 2009.

Noin 2,5 kilometrin pituinen Karhusaarentie on Karhusaaren ainoa tieyhteys mantereelle. Karhusaaressa on noin 380 asukasta. Karhusaarentie johtaa Uudelta Porvoontieltä Svedjeholmenin ja Skutholmenin saarten kautta Karhusaareen.

Tien varrella keskellä saarta sijaitsee Karhutorpan päiväkoti. Tie johtaa myös Karhusaaren venesatamaan ja Kuntokallion kurssikeskukseen. Venesatamasta liikennöidään saaristoon ja satamaa käytetään mm. saariston rakennustyömaiden kuljetuksissa. Venesatamassa toimii saaren ainoa kauppa.

Karhusaarentie palvelee pääasiallisesti paikallista liikennettä ja sen keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä on noin 1 100 ajoneuvoa. Liikennelaitos aloitti vuonna 2009 linja-autoliikennöinnin Karhusaarentiellä.

Kaavamuutoksen ei arvioida aiheuttavan merkittäviä luontovaikutuksia.

Julkaistu 29.4.2010