Kulttuurisillat Viikin kirjastossa

Viikki
03. kesäkuuta 2010

Kulttuurisillat-näyttely esittelee 13-17 vuotiaiden nuorten näkemyksiä lähiympäristöön ja ilmastonmuutokseen. Näyttelyn työt ovat syntyneet Viikin nuorisotalolla ja Pihlajamäen tyttöjen puistossa pidetyissä työpajoissa valokuvataiteilija Jyri Pitkäsen johdolla. Näyttelyssä pyritään tutkimaan valokuvan eri ulottuvuuksia ja uusia mahdollisia esittämistapoja.

Maahanmuuttajanuorten kännykkäkameroillaan tekemät havainnot Viikin ja Herttoniemen alueelta ovat päätyneet postimerkkien kuva-aihioiksi tai satunnaisesti kirjojen väliin kätketyiksi kymppikuviksi, jotka katsoja voi löytää selaillessaan kirjaston kirjoja. Tyttöjen ottamia neulanreikäkuvia voi löytää osastoluokituksille varatuista muovitaskuista kirjahyllyjen päistä tai vaikkapa Viikin kirjaston puutarhahuoneen kukkapenkistä. Kirjastonäyttelyille tavanomaiset sermit on jätetty rauhaan. Työt onkin pyritty ”upottamaan” osaksi kirjastoa, katsojan löydettäväksi.

Kevään aikana pidetty Kulttuurisillat-valokuvaustyöpaja on toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen, Viikin kirjaston, Itella oy:n sekä Viikin asukasyhdistyksen ja Viikin aluerakentamisprojektin kanssa. Tuottajana toimii Infomajakka 24 tmi.

Kulttuurisillat valokuvanäyttely lähiympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta Viikin kirjastossa 28.5.-25.6.2010