Ormuspellossa alkaa ryhmärakennushanke

Alppikylä
30. kesäkuuta 2010

Vahanen Oy aloittaa kaupunkipientalojen ryhmärakennushankkeen Helsingin Ormuspellossa. Ammattimaisesti johdettu ryhmärakentaminen on asunnonostajalle helppo ja vaivaton tapa toteuttaa alusta alkaen oma koti. 

Helsingin kaupunginhallitus on varannut Malmin keskustan tuntumassa sijaitsevan Ormuspellon alueelta Vahanen Oy:lle yhdeksän kaupunkipientalotonttia ryhmärakentamisen järjestämistä ja kohteen rakennuttamista varten. Vahanen kokoaa tonttien rakentajaryhmän, johon kuuluville henkilöille kaupunki vuokraa tontit. Omistusasuntojen suunnittelu ja rakentaminen tehdään yhteistyössä ryhmän jäsenten kanssa. Suunnittelu-, urakka- ja hankintasopimukset tehdään suoraan rakentajaryhmän jäsenten nimiin

Kaupunkipientaloja hyvien palvelujen äärelle

Ormuspellon Saranakujan tontit ovat pinta-alaltaan 270–341 m2. Kaupunkipientalot eivät ole perinteisiä omakotitaloja, vaan tonteille tulevat rakennukset ovat toisiinsa kytkettyjä, kolmikerroksisia kivitaloja. Rapattujen kivitalojen huoneistoala on noin 154 neliötä kahdessa kerroksessa. Taloihin kuuluu myös pohjakerros (76 m2), ja tontille tulee autotalli sekä erillinen autopaikka. Hankkeen suunnitteluratkaisuissa ja toteutuksessa korostuvat energiatehokkuus ja kestävän rakentamisen periaatteet.

Sopimukset ryhmärakennuttajien kanssa pyritään allekirjoittamaan syyskuussa 2010, jonka jälkeen käynnistyy toteutussuunnittelu. Varsinainen rakennustyö pyritään aloittamaan alkuvuodesta 2011. Kaupunkipientalojen lisäksi alueelle rakennetaan kerrostaloja. Malmin kattavien palvelujen ja juna-aseman ääressä sijaitsevaan Ormuspeltoon tulee asukkaita kaikkiaan noin 1 200.

Lisätietoja Vahanen-Yhtiöistä

Ormuspellon hanke

Lähde: Vahanen-Yhtiöt 

Julkaistu 30.6.2010