Pasilassa paljon katutöitä

Pasila
31. joulukuuta 2010

Pasila on pääkaupunkiseudun ja koko maan joukkoliikenteen solmukohta. Pasilan rooli keskuksena voimistuu, kun uusia liikennehankkeita ja asuin- ja toimitilarakentamista toteutetaan.

Tuleva Pasila on seitsemästä osa-alueesta muodostuva kokonaisuus. Keski-Pasilan lisäksi uusia työpaikkoja ja asuntoja tulee huomattavia määriä Pasilan Konepajan alueelle, Ilmalaan sekä Hakamäentien pohjoispuolelle Pohjois-Pasilaan ja Ylä-Pasilaan. Itä-Pasilan suurimmat muutokset tapahtuvat Messukeskuksen alueella, jossa Suomen Messut laajentaa näyttelytilojaan ja messuvieraiden käyttöön tarkoitettua hotelliaan. Länsi-Pasilassa muutokset ovat vähäisiä.
 
Helsingin kaupunki on varautunut investoimaan Pasilaan vuoden 2011 aikana 3,8 miljoonaa euroa.  Sillä esirakennetaan Keski-Pasilaa, rakennetaan Ilmalaan uusia katuja ja rakenteita, jatketaan raitiolinja 9, tehdään katutöitä Pasila-Ilmalassa, kunnostetaan Veturitietä ja Teollisuuskatua, levennetään Asemapäällikönkatua ja rakennetaan Pohjois-Pasilaan katuja ja rakenteita.