Tukkutorista hyvän ruoan keskus Kalasataman viereen

Kalasatama
21. tammikuuta 2011

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on mukana rahoittamassa Helsingin Tukkutorin Hyvän ruoan keskus -hanketta.  Hanke on osa kaupungin ruokakulttuuristrategiaa. Kalasataman naapurissa sijaitsevalla Tukkutorilla on jo ennestään vahva asema pääkaupunkiseudun ruokatukkutoiminnan keskuksena, ja jatkossa osa alueesta avataan myös kuluttaja-asiakkaille.

Historiallisesti suojeltujen rakennusten muodostamalla sisäpihalla aloitetaan remontointi- ja rakennustyöt vuonna 2012. Helsingin kaupungin, Sitran, Ruokatieto Yhdistys ry:n ja Hub Helsingin järjestämässä työpajassa pohdittiin miten Hyvän ruoan keskuksesta saadaan luotua elävä, kaupunkilaisia ja turisteja palveleva, kehittyvä ja aivan omanlaisensa kokonaisuus. Hyvän ruoan keskukseen on näillä näkymin tulossa mm. ravintoloita, ruokaan liittyvää opetustoimintaa sekä torialue.

Ideoiden pohjalta rakentuva ruokakulttuurin keskus

"Koskaan ennen ei kaupungilla ole ollut näin hyviä lähtökohtia kehittää tori- ja hallikauppaa", totesi kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avatessaan kauppahalli- ja torikauppiaille järjestetyn tilaisuuden.

Myös vuoden alusta toiminut Tukkutorin Kauppahalli- ja toripalveluyksikkö esiteltiin kauppiaille. Kauppiailta kerättiin lisäksi palautetta, jonka pohjalta toimintoja kehitetään.

"Kauppiaat ovat päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa, joten heidän palautteensa on meille ensiarvoisen tärkeää. Tukkutorin Hyvän ruoan keskuksen tarkoitus on tukea ruokakulttuurin kehittymistä kokonaisuudessaan. Se on käsite joka yhdistää osaamisen ja toimijat, sekä myös konkreettinen paikka, josta helsinkiläiset ja turistit löytävät jokainen jotain. Toivomme että ruoka ja kulttuuri sekoittuvat tässä herkulliseksi sopaksi, vähän samaan tapaan kuin HEL YES! -tapahtumassa", toivoo Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

Tukkutori palvelee pian myös vähittäisasiakkaita

Helsingin Tukkutori on Helsingin kaupungin virasto, joka vuokraa toimitiloja ja maa-alueita tukkukauppiaille, sekä kauppahalli- ja torikauppiaille. Tukkutorin palveluihin kuuluu mm. lihatukkuhalli, pakastamo, vihertukkuhalli ja vihannestukkutori. Tulevaisuudessa alueen historiallinen keskus muutetaan kuluttaja-asiakkaita palvelevaksi Hyvän ruoan keskukseksi.

Helsingin Tukkutorin sivuille