Kalasatama sai kunniamaininnan älykkäästä sähköverkkohankkeestaan

Kalasatama
01. helmikuuta 2011

Kalasataman älykäs sähköverkkohanke sai Vuoden ilmastoteko 2010 -palkinnon. Uuden hiilineutraalin kaupunginosan rakentamisen lähtökohtana ovat kestävä kehitys ja ympäristöystävälliset energiaratkaisut kuten älykäs sähköverkko, kaukolämpö ja -jäähdytys, paikallinen tuuli- ja aurinkovoiman tuotantoa sekä sähköautoilua tukeva infrastruktuuri.

Kalasataman energiajärjestelmästä vastaavat Helsingin Energia, Helen Sähköverkko, ABB sekä Nokia Siemens Networks. Tavoitteena mallikaupunginosalla on toimia urbaanin hiilineutraalin energiajärjestelmän rakentamisen pioneerina ja esimerkkinä. Kalasataman hankkeesta saadut kokemukset on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa uusien rakennushankkeiden yhteydessä Suomessa ja ulkomailla.

Vuoden ilmastoteko -tunnustus myönnetään energia-alalla toimivalle tai alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, joka on toteuttanut ilmastonmuutosta hillitseviä investointeja tai kehittämishankkeita tai muutoin toiminnallaan torjunut ilmastonmuutosta. Valinnan tunnustuksen saajista tekee Energiateollisuuden Kestävän kehityksen foorumi.

Tutustu tarkemmin www.vuodenilmastoteko.fi