Kalasatamassa kaupunkilaisten talvitapahtuma laskiaisena

Kalasatama
04. maaliskuuta 2011

Lumenveistokisat, Sörkan mestaruushiihdot 2000-luvulla syntyneille ja tarkkuushiihdon SM-kisat pidetään laskiaisviikonloppuna Kalasatamssa. Lumiveistoksia tuomaroimassa ovat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Aalto-yliopiston Teknillisen korkeakoulun Arkkitehtuurin laitoksen Kaupunkisuunnittelun professori Trevor Harris ja kolmantena on luvassa yllätystuomari.

Kalasataman tapahtuma-alueella Suvilahdessa veistetään lunta laskiaislauantaina 5. maaliskuuta. Parikymmentä puolitoista metriä kanttiinsa olevaa lumikuutiota odottaa veistäjiään.

”Lumenveistopläjäykseen on kutsuttu Kalasataman ympäristötaidetyön yhteistyökumppaneita, joten osa kuutioista on varattu heille. Mutta muutama kuutio on vielä vapaana ja ne jaetaan halukkaille kaupunkilaisille ilmoittautumisjärjestyksessä”, kertoo Kalasataman ympäristötaidekoordinaattori Johanna Hyrkäs.

Ohjelmassa myös lumenveistoluento ja humoristinen jury, joka arvioi valmiit teokset yleisön kuullen. Tapahtumassa voi grillata omia eväitään, kastikkeet tarjoaa ravintola Kuurna. Lisäksi on musiikkia ja mehutarjoilua. Lumenveistäjille lämpiävät päivän päätteeksi Suvilahden saunat.

Lumenveistopläjäyksen järjestää Helsingin kaupunki ja Kalasataman ympäristötaide yhteistyössä Kiinteistö Oy Kaapelitalon Suvilahden kanssa.

• Ilmoittautuminen lumenveistoon pekka.ijas (at) part.fi – kuutiot jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
• Lumenveistopläjäys lauantaina 5.3. klo 11–18, Suvilahden tapahtuma-alue, Kalasatama.

Hiihtokilpailuja ikärajan kanssa ja ilman

Sunnuntaina 6. maaliskuuta hiihdetään Kalasataman Verkkosaaressa Sörkan mestaruushiihdot 2000-luvulla syntyneille sekä tarkkuushiihdon SM-kisat. Tapahtuma alkaa klo 12. Koko perheen hiihtotapahtumassa on mukana myös Muumi.

2000-luvulla syntyneille tytöille ja pojille on omat sarjansa. Hiihtomatkat vaihtelevat 100 metristä 1000 metriin. Jokainen osallistuja saa palkinnon. Tarkkuushiihdon SM-kilpailuissa ei ole ikärajaa, hiihtomatka on noin 1000 metriä. Tarkkuushiihtoon otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 50 ensimmäistä.

Sompa-laskiaistapahtuman järjestää Lions Helsinki Suurmetsä yhteistyökumppaneinaan Helsingin kaupunki, Jäälinna ry, Cocostyle ja Helsingin Uutiset.

• Ennakkoilmoittautumiset hiihtokilpailuihin Lions Helsinki Suurmetsälle: pauli.nevalainen (at) gmail.com, soittamalla tai tekstiviestillä 045 2612731. Paikan päällä voi ilmoittautua 2000-luvulla syntyneiden hiihtoihin klo 10.30–11.45 ja tarkkuushiihtoon klo 13 mennessä.

• Sompa-laskiaistapahtuma sunnuntaina 6.3. klo 12–15 Verkkosaari, Kalasatama
 
Kalasataman ympäristötaidetyötä ohjaa Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus, sitä koordinoi ja toteuttaa Suunnittelutoimisto Part Oy ja se rahoitetaan alueen rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla. Tapahtumat ovat osa alueen tunnetuksi tekemistä ja viihtyisyyden luomista.

Kalasataman ympäristötaidetyö

Hiihtokilpailuista lisää: Lions Helsinki Suurmetsä

Julkaistu 24.2.2011