Kaupunkielämää – Stadsliv - Helsinki, Espoo ja Vantaa Asuntomarkkinoilla

Pasila
04. huhtikuuta 2011

Helsinki esittelee messuilla uusia, merellisiä kaupunginosia, kestävän kaupunkikehityksen alueita ja pientaloasumista kaupungissa.

Uusista asuinalueista esillä ovat Helsingin Jätkäsaari, Kalasatama ja Kruunuvuorenranta. Espoon ja Vantaan kanssa rakennetaan yhteishankkeena Kuninkaankolmiota, joka asukkaan arjessa ylittää kuntarajat.

Espoo esittelee ekologisesti kestäviä puistokaupunginosia Suurpeltoa ja Histaa. Vantaan kohteista esillä ovat värikäs Leinelä sekä lähivuosina rakennettava Marja-Vantaa.

Kestävän kaupunkikehityksen hankkeina Helsinki esittelee kaupungin tulevaa toista keskusta Pasilaa ja Myllypuron keskusta sekä  tarjoaa tietoa Lähiöprojektista. Espoon kohteina ovat Suvelan kehittäminen ja peruskorjaaminen sekä Tapiola. Vantaa esittelee Tikkurilaa ja Martinlaaksoa. Kauniainen esittelee kaupungin keskustaa ja sen kehittämistä.

Kaupungissa voi myös asua pientalossa. Helsinki nostaa messuilla esille Etelä-Myllypuron puisen pientalokaupungin, Honkasuolle tulevan ekologisesti kestävän pientaloasumisen sekä  Alppikylän ja Ormuspellon. Lisäksi opastetaan, miten hakea tonttia, vuokra-asuntoa tai työsuhdeasuntoa ja mitä pitää ottaa huomioon asunnon vaihdossa. Espoon kohteita ovat kaupunkipientalot Rykmentinmäessä ja Perusmäki-Viiskorpi. Vantaan teemana on "Omaa taloa rakentamaan".

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen esiintyvät yhdessä Asuntomarkkinoilla 7.-10.4.2011 Helsingin messukeskuksessa.

Paikalla on myös kaupunkien rakennusvalvontojen asiantuntijoita opastamassa erilaisissa lupa- ja valvontakysymyksissä.  Osaston osoite: Halli 3, nro F60.

Messukeskuksessa on samaan aikaan myös neljä muuta tapahtumaa, joihin kaikkiin
pääsee samalla lipulla; Oma Koti, OmaMökki, Kevätpuutarha sekä Sisusta!
Messut ovat avoinna to-su klo 10-18. Katso lisää: www.omakotimessut.fi