Kruunusillat-kilpailun aloitus viivästyy

Kruunuvuorenranta
11. lokakuuta 2011

Kruunusillat-kilpailun aloitus viivästyy markkinatuomioistuimeen tehdyn valituksen vuoksi. Kilpailun suunniteltu aloitusajankohta oli 19.9.2011. Kilpailuun haki kaikkiaan 51 siltasuunnittelutiimiä ympäri maailmaa, ja näistä varsinaiseen kilpailuvaiheeseen tuli valituksi kymmenen. Kilpailun aloitus viivästyy uusi aloitusajankohta ei ole vielä tiedossa.

Kruunusillat on suunniteltu, uusi raitiotie-, pyöräily- ja jalankulkuyhteys Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan välille. Kansainvälisen siltakipailun tavoitteena on löytää maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti erittäin vaativaan ympäristöön paras ratkaisu.

Siltakilpailun taustalla valtuuston päätös

Siltakilpailun järjestäminen pohjautuu kaupunginvaltuuston päätökseen 12.11.2008. Valtuusto päätti valita liikenneyhteyden jatkovalmistelun pohjaksi raitiotiehen ja siltoihin perustuvan ratkaisun, joka sisältää varauksen pikaraitiotielle. Koska hanke on merkitykseltään, haasteellisuudeltaan ja mittakaavaltaan poikkeuksellinen, siitä järjestetään kansainvälinen suunnittelukilpailu.

Osa Helsinki World Design Capital 2012 -ohjelmaa

Kruunusiltojen kansainvälinen suunnittelukilpailu on osa designpääkaupungin ohjelmaa. Suunnittelukilpailu on kansainvälisesti kiinnostava ja nostaa esiin Helsingin kestävästi kehittyvänä kaupunkina.

Tutustu aiheeseen suomeksi 
Kilpailusivusto englanniksi www.kruunusillat.fi