Apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen: Myllypuron uusi mediakirjasto syntyi asukkaiden toiveista

Myllypuro
14. joulukuuta 2011

Tänään Myllypuron uuteen ostoskeskukseen avattu mediakirjasto on alueen asukkaiden pitkään odottama kohtauspaikka. Kirjojen, lehtien ja tietokoneiden lisäksi mediakirjastosta löytyvät sosiaaliviraston tarjoamat tilat asukkaiden ja järjestöjen omalle toiminnalle.
 
”Myllypuron asukkailla on ollut aktiivinen rooli mediakirjaston ja ympäröivän alueen kehittämisessä”, korostaa kirjaston avajaisissa puhunut apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen. ”Mediakirjasto on hyvä esimerkki siitä, mitä kaupungin virastojen ja asukasyhdistysten yhteistyöllä voidaan saada aikaan.”
 
Uusi mediakirjasto korvaa aiemman Myllypuron lehtisalin. Mediakirjastossa on asiakkaiden käytössä laaja valikoima tietokoneita ja tablettitietokoneita sekä mediastudio. Kirjastossa on asiantuntevaa henkilökuntaa, joka osaa opastaa niin vanhojen VHS-nauhoitteiden digitoimisessa ja radio-ohjelman teossa kuin perinteisessä tiedonhaussakin.
 
”Myllypuron mediakirjastossa ollaan kirjaston perustehtävänä ytimessä ja kuitenkin uuden edessä”, painottaa Haatainen. ”Tietoyhteiskunnan kehitys edellyttää kansalaisilta uusia taitoja, joiden kehittämiseen kirjastot tarjoavat luonnollisen oppimisympäristön.”
 
Myllypuron mediakirjasto on toteutettu Helsingin kaupunginkirjaston, sosiaaliviraston, liikuntaviraston ja Myllypuro-seuran yhteishankkeena. Mediakirjasto sijaitsee osoitteessa Kiviparintie 2, 00920 Helsinki. Kirjasto on auki maanantaista torstaihin kello 9-20, perjantaina kello 9-16 ja lauantaina kello 10-16.
 
Kirjaston kotisivut:http://www.lib.hel.fi/fi-FI/myllypuro/