Helsinki solmi tonttikaupat Arabianrannasta virolaisyhtiön kanssa

Arabianranta
30. joulukuuta 2011

Helsingin kaupunki on myynyt Arabianrannassa sijaitsevan kerrostalotontin Rakennusyhtiö Rand ja Tuulberg OY:lle. Tonttikauppa on ensimmäinen, jonka Helsingin kaupunki tekee virolaisen yrityksen kanssa.

Myytävä tontti sijaitsee Arabian rantapuiston vieressä, Vanhankaupungin selän ja Vantaanjoen suun välittömässä läheisyydessä osoitteessa Kaanaankatu 9. Tontilla on rakennusoikeutta 3 600 kerrosneliömetriä, ja sille rakennetaan kolme viisikerroksista taloa, joissa on yhteensä 36 asuntoa. Asunnot ovat vapaarahoitteisia, erityisen korkeatasoisia omistusasuntoja. Kaikista huoneistoista on merinäköala Vanhankaupungin selälle. Maanrakennustyöt tontilla ovat alkaneet, ja rakennukset ovat valmiita vuoden 2012 loppuun mennessä.

Tontin myyntihinta on 3,6 miljoonaa euroa. Lopullinen hinta määräytyy tontille rakennettavien asuinrakennusten myyntihinnan perusteella siten, että tontin myyntihinta on 28 prosenttia asuinrakennusten velattomasta kokonaismyyntihinnasta. Prosenttiosuus perustuu Rakennusyhtiö Rand ja Tuulberg OY:n tekemään tarjoukseen, joka voitti tontin myynnistä järjestetyn tarjouskilpailun.

Rakennusyhtiö Rand ja Tuulberg OY on virolaisen rakennusalan konserni AS Ehitusfirma Rand & Tuulbergin Suomeen rekisteröity tytäryhtiö. Emoyhtiö lukeutuu Viron neljän suurimman rakennusliikkeen joukkoon.