Landbohon uusi lähiliikuntapaikka

Östersundom
25. toukokuuta 2012

Landbon asuinalueelle Östersundomissa rakennetaan tänä kesänä uusi lähiliikuntapaikka aiemminkin urheilukäytössä olleelle hiekkakentälle.

”Alue on ollut kaavassa puistoalueena ja rakennusviraston hallinnassa, mutta muuttuu nyt lähiliikuntapaikaksi liikuntaviraston hallintaan”, kertoo projekti-insinööri Ina Liljeström Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskuksen Östersundomin aluerakentamisprojektista.Projekti-insinööri Ina Liljeström talous- ja suunnittelukeskuksesta. Kuva Pirjo Mailammi

Kaupunki on lunastanut alueen ympäriltä lisää maita, joten uuden liikuntapaikan pinta-ala kaksinkertaistuu nykyisestään.

”Lähiliikuntapaikalle tulee miniareena, pieni aidattu pelialue, jossa voi harrastaa koripalloa, jalkapalloa, futsalia, sählyä jne. Areenalle tulee tekonurmi. Lisäksi liikuntapaikalle asennetaan ulkokuntoilulaitteita – ne muistuttavat tavallisia kuntoilulaitteita, mutta ovat järeämpiä, koska ovat ulkokäyttöön. Paikalle tulee myös ulkotoimintalaitteita, esimerkiksi roikkumiseen. Ne ovat vähän nuoremmille käyttäjille”, Liljeström kertoo.

Lähiliikuntapaikka tulee olemaan kaikkien vapaasti käytettävissä, eli mitään vuoronvarausjärjestelmiä ei tarvita. Lähinnä Landbon asukkaat tulevat aluetta käyttämään, mutta periaatteessa se on avoinna kenelle tahansa.

Landbossa on tällä hetkellä vajaat tuhat asukasta. Lähiliikuntapaikka rakennetaan kuluvan kesän aikana, eli sen on määrä valmistua viimeistään syksyllä.

Teksti: Thomas Micklin
Kuva: Pirjo Mailammi