Teurastamon Kellohalli avataan syyskuussa Kalasatamassa

Kalasatama
16. elokuuta 2012

Designpääkaupungin ruoan ja muotoilun päänäyttämö avataan 1. syyskuuta 2012. Kellohalli sijaitsee Teurastamolla, Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa Helsingissä. Kellohallissa järjestetään designvuoden ohjelmaa vuoden 2012 loppuun asti.

- Ruoka ja muotoilu liittyvät kiinteästi toisiinsa ja ne ovat Helsingin vahvuuksia kansainvälisesti. Kellohalli tarjoaa uusia kokemuksia yhdistämällä nämä kaksi. Koko syksyn mittainen ohjelma esittelee samalla kaupunkilaisille uuden paikan. Entisen teurastuslaitoksen ainutlaatuiset rakennukset otetaan nyt uuteen käyttöön ja avataan kaikille, sanoo designpääkaupungin johtaja Pekka Timonen.

Vuoden 2012 jälkeen Teurastamon alue jatkaa kehittymistään. Tiloja vuokraa ja aluetta kehittää Helsingin Tukkutori, joka on yksi Helsingin kaupungin virastoista. Työ etenee rakennus kerrallaan ainakin seuraavat viisi vuotta.

Kellohallissa koettavaa aamiaisesta iltamyöhään

Teurastamon ensimmäinen rakennus eli Kellohalli avataan lauantaina 1. syyskuuta kello 10. Avajaispäivän ohjelmassa kakkukahvien lisäksi yllätyksiä ja Radio Helsingin 12-vuotisjuhlat kello 20 alkaen. Avajaisjuhlinta jatkuu sunnuntaina 2. syyskuuta kello 10-15 brunssilla ja ruokakirpputorilla.

Ohjelmassa on syksyn aikana muun muassa teemaluentoja, Mad Cook -illallisia ja Open Kitchen -opastusta oman ravintolanpidon saloihin. Galleria-kirjastotilassa voit selata mielenkiintoisia lehtiä ja kirjoja. Kellohallin syksyn ohjelmasta vastaa ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Antto Melasniemi. Kellohallin tilasuunnittelusta vastaa vuoden 2012 nuori muotoilija Linda Bergroth ja graafisesta ilmeestä Dog Design.

Kellohallista saa myös aamiaista, lounasta ja illallista. Lounaan valmistavat kekseliäimmät suomalaiset ja ulkomaiset kokit ja illallisilla yhdistetään ruokaa ja muotoilua toden teolla. Osaan illallistapahtumista myydään ohjelman ja ateriat sisältäviä lippuja; toisinaan tarjolla on aterioita à la carte.

Kellohalli on yleisölle avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 8 alkaen ja lauantaisin startataan kello 9. Lounasta tarjoillaan kello 10.30-15 ja illallispöytiin pääsee kello 18 alkaen. Viimeiset tilaukset otetaan kello 22. Sunnuntaisin nautitaan brunssista kello 10-15. Maanantaisin ja tiistaisin Kellohalli on varattu yksityistilaisuuksiin ja huoltotoimenpiteisiin.

www.kellohalli.fi
www.teurastamo.com