Kalasataman Mammuttia juhlitaan elokuun lopulla

Kalasatama
17. elokuuta 2012

Kalasataman Mammuttia juhlitaan 29.8.2012 klo 18 Sompasaaren eteläkärjessä Kalasatamassa. Tilaisuuteen on kaupunkilaisilla vapaa pääsy. Esiintymässä on muun muassa Korkeasaaren teatteri.

Riitta Kopran teos Mammutti on Kalasataman ensimmäinen väliaikainen ympäristötaideteos. Kuva Riitta KopraMammutti on Kalasataman ensimmäinen väliaikainen taideteos. Se tulee katselemaan merelle Kalasataman rantareitin varrelta, Sompasaaren kaakkoiskärjestä. Mammutti on Kuvataideakatemian opiskelija Riitta Kopran työ. Se on samalla rakennettavan Kalasataman ensimmäinen väliaikainen taideteos.

Teräksestä, turpeesta ja muista luonnonmateriaaliesta rakennettu teos on kooltaan 10 000 vuotta sitten sukupuuttoon kuolleen aidon mammutin kokoinen. Paikallaan Kalasataman kärjessä se saattaa olla jopa useita vuosia ennen kuin rakentaminen kyseisellä alueella alkaa.

Kalasataman asuin- ja työpaikka-alueen rakentaminen kestää pitkälle 2030-luvulle saakka, ja viihtyisyyden lisäämiseksi alueelle tehdään väliaikaista ja pysyvää ympäristötaidetta.

Mammutti-projektissa ovat olleet mukana Helsingin kaupunki ja Kuvataideakatemia.

Kutsu ja kartta (pdf)