Ensimmäiset asukkaat muuttavat Kalasatamaan tulevana viikonloppuna

Kalasatama
28. elokuuta 2012

Kalasataman ensimmäiset asukkaat muuttavat tulevana viikonloppuna Helsingin kaupungin vuokra-asuntoihin. 63 asunnon kohde sijaitsee autottomassa korttelissa Antareksenkadulla.

Talon pohjaratkaisuissa on otettu huomioon asukkaiden mahdollisesti muuttuvat asumistarpeet, kuten esimerkiksi uusioperheiden vuoroviikoin vaihtuva tilantarve. Sörnäistenniemellä sijaitsevan City-talon autopaikkojen puuttumista on kompensoitu tavallista paremmilla polkupyörien säilytystiloilla sekä mopotallilla ja polkupyörien huoltotilalla.

Asukkaiden yhteisöllisyyttä lisäävät tilavat kerroskohtaiset yhteisparvekkeet. Yleisin asuntotyyppi on kaksio. Taloyhtiön yhteinen oleskelutila ja yhteissaunat sijoittuvat kattokerrokseen. Niihin liittyvät suuret kattoterassit ja viherkatot, joissa on sekä ruukkupuutarhamaisia osia että maksaruohokattoa.

Tänä ja ensi vuonna valmistuu lisää monenlaisia kohteita

Lisää Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) vuokra-asuntoja valmistuu marraskuussa viereiselle Leonkadulle. Syksyllä Kalasatamaan muuttavat myös asukkaat Hoasin kohteeseen, OP-Eläkekassan vapaarahoitteiseen vuokrakohteeseen, Att:n rakennuttamaan asumisoikeuskohteeseen ja S-Asuntojen aravavuokrakohteeseen.

Vuoden 2013 puolella valmistuvat Att:n hitas-kohde, ns. Studio-talo autottomaan kortteliin, NCC:n hitas-kohde sekä Conectin kaupunkipientalot. Ensi vuonna on valmistumassa myös lisää OP-Eläkekassan vapaarahoitteisia vuokrakohteita kuten myös Saton vapaarahoitteinen vuokrakohde, hitas-kohde ja kaupunkipientalot. S-Asunnoille valmistuu 2013 asumisoikeuskohde.

Kalasatamaan rakennetaan koti noin 20 000 helsinkiläiselle. Palvelut keskittyvät metroaseman ympärille nousevaan Kalasataman keskukseen. Rantoja tulee kiertämään noin kuuden  kilometrin pituinen yhtenäinen kevyen liikenteen rantareitti.

Katso myös

www.stadinasunnot.fi
www.hekaoy.fi