Teurastamon Kellohalli aukeaa 1.9.

Kalasatama
29. elokuuta 2012

Teurastamon syksyn avaa 1.9. ravintola- ja tapahtumatila Kellohalli. Kellohalli toimii syyskuusta joulukuuhun Designpääkaupunkivuoden ruoka- ja muotoilutapahtumien päänäyttämönä. Teurastamo sijaitsee Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa osoitteessa Työpajankatu 2. 

Antto Melasniemi tuottajineen on keittänyt kokoon herkullisen kattauksen tapahtumia kuten heti avajaisten jälkeen järjestettävä Keittiökirpputori. Kirpputorille voi tuoda myytäväksi kaikkea keittiössä häärimiseen liittyvää kupeista ja kauhoista keittokirjoihin. Myydä voi myös sellaisia elintarvikkeita, jotka eivät pilaannu helposti. Keittiökirpputorille kotikokit voivat tuoda bravuurileivonnaisia, hilloja, mehuja, kuivattuja tuotteita sekä tuoreita marjoja ja sieniä.

Syksyn aikana ovensa avaavat myös Lihakauppa Roslund ja tuorepastapuoti Pasta Factory Helsinki. Myöhemmin talvella mukaan liittyy opetuskeittiö, cocktailkoulu ja tapahtumakeskus A21 ”Flavour Studio”. Keväällä 2013 aloittamaan pääsee myös Ravintolapäivästä alkunsa saanut B-Smokery sekä Kakkugalleria ja kiinalaiseen katuruokaan erikoistunut Ho´s Food.

Teurastamon historia

Helsingin kaupungin teurastuslaitokseksi vuonna 1933 rakennettu pihapiiri vallataan vaiheittain uuteen käyttöön. Uusi Teurastamo muotoutuu luovan kaaoksen ja vuorovaikutuksen kautta. Pienet ravintolat ja myymälät pääsevät kokeilemaan siipiään alueella, joka määrittyy vasta tekemisen kautta. Viimevuosina tukkukaupan käytössä olleita rakennuksia remontoidaan tila kerrallaan ja tukkukauppa jatkuu rinnakkain uuden elämän kanssa vielä usean vuoden ajan.