Lauantaina juhlitaan uudistunutta Myllypuroa

Myllypuro
21. syyskuuta 2012

Myllypurossa vietetään lauantaina 22.9. Myllypuro-päivää. Helsingin kaupungin sivistys- ja henkilöstötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen avaa tapahtuman klo 10 Myllypuron ostarilla.
 
- Myllypurollahan menee nykyään hyvin! Kaupunki on panostanut viime vuosina Myllypuron elävöittämiseen monin tavoin. Myös erityisen aktiivisella paikallisyhdistyksellä, Myllypuro-seuralla, ja alueen asukkailla on ollut tärkeä rooli Myllypuron imagon kohottamisessa, painottaa Viljanen.
 
Viime joulukuussa Myllypurossa avattiin uusittu mediakirjasto, josta on muodostunut koko Itä-Helsingin kirjastoverkoston helmi. Lisäksi Myllypuron ostoskeskus ja metroasema on uudistettu, ja eteläiseen Myllypuroon on rakennettu viihtyisä puutaloalue.
 
Myös Metropolia Ammattikorkeakoulun suunnitelmat Myllypuron kampuksesta tuovat alueelle lisää säpinää.
 
- Kaupunki on ajanut voimakkaasti Myllypuron kampusalueen syntyä, ja on hienoa nähdä, että suunnitelmat etenevät, Viljanen iloitsee.
 
- Uskomme, että Myllypuron kampusalue  edistää pääkaupunkiseudun kilpailukykyä ja Metropolian kansainvälistä toimintaa.
 
Metropolian kampusalueelle suunnitellaan siirrettäväksi sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan koulutus. Opiskelijoita kampukselle odotetaan noin 6 000. Päätökset kampuksen omistuksesta ja rahoittamisesta on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä, jonka jälkeen alkaa hankesuunnitteluvaihe. Kampuksen rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2014 ja päättyvän vuonna 2016–2017.
 
Myllypuro-päivän ohjelma