Kesän tapahtumat vaikuttavat pyöräilyyn ja muuhun liikkumiseen Kalasatamassa

Kalasatama
29. toukokuuta 2013

Kalasataman rakentaminen ja Suvilahden monet tapahtumat vaikuttavat jalankulun ja pyöräilyn reitteihin kesäkauden aikana Kalasatamassa ja lähiympäristössä. Liikkuminen jalan tai pyörällä onnistuu kuitenkin alueella ja uusien asukkaiden yhteydet pyöräilyn pääreiteille ja metroasemalle ovat käytössä normaalisti. Kalasataman keskuksen rakentamisen vaativat kiertotiejärjestelyt eivät tule voimaan vielä kesän aikana.
 
Myös Kyläsaaressa, Kulosaaren sillan pohjoispuolella, on normaalia enemmän kävijöitä Weekend-festivaalin aikana 16. - 17.elokuuta.
 
Kesäkauden pääpyöräreitit:

• Itäväylän suuntainen jalankulku ja pyöräily on edelleen ohjattu kulkemaan ainoastaan Kulosaarensillan eteläreunaa.
• Reitti idästä keskustan suuntaan kulkee Kulosaarensillalta Suvilahden pohjoispuolelta Sörnäisten rantatielle.
• Reitit Pasilan suuntaan ja pohjoiseen on ohjattu Kulosaarensillalta alas Hermannin rantatielle metroaseman sisäänkäynnin editse.
• Reitti Hermannin rantatietä keskustan suuntaan kulkee Työpajankadun ja Panimokadun kautta Sörnäisten rantatielle.

Muut reitit:

• Myös reitti Kalasataman metroasemalta keskustan suuntaan Suvilahden eteläpuolitse eli niin sanottu Parrukadun reitti on pääosin käytössä. Reittimuutoksiin on kuitenkin syytä varautua Suvilahden suurten tapahtumien aikaan.

Katso kartta www.kalasatamankeskus.fi/muutokset-liikenteessa
 
Suvilahden tapahtumat ja niiden vaikutus reitteihin
 
Suvilahdessa kesällä järjestettävien tapahtumien ajankohdat on listattu alle. Flow Festivaalin lisäksi myös Tuska Festival tulee sulkemaan yhteyden Parrukadun kautta Suvilahden takaa osittain tai kokonaan. Pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan Suvilahden ohitse ainoastaan Sörnäisten rantatien suuntaista reittiä pitkin.
 
Turvallisuussyistä Parrukadun reitti tulee olemaan suljettuna myös tapahtuman rakentamisen ja purkamisen ajan eli muutaman päivän tapahtuman molemmin puolin. Tapahtumiin saapuvien on hyvä muistaa, että Suvilahden ulkokonsertteihin ja festivaaleille ainoa varsinainen yleisösisäänkäynti on Parrukadun puolella, jonne on kulku Sörnäisten rantatieltä.
 
Kesäkuu:
• AVICII CONCERT, Suvilahti, Helsinki 7.6.2013, http://www.loudnlive.fi/
• Boombox festival Suvilahti, Helsinki 8.6.2013, http://www.boombox.fi/
• Tuska Festival 28. - 30.6.2013, www.tuska-festival.fi

Heinäkuu:
• Hustle Helsinki 19. - 20.7.2013, www.hustlehki.fi

Elokuu:
• Flow Festival 7. - 11.8.2013, www.flowfestival.com. Suvilahdessa ulkokonsertteja vain välillä 9. - 11. elokuuta. 7.8. konsertti järjestetään Suvilahden naapurissa olevalla Helsingin kaupungin tontilla.
 
Tapahtumat löytyvät myös Suvilahden sivuilta www.suvilahti.fi