Jätkäsaareen suunnitteilla uusi kongressihotelli

Jätkäsaari
17. syyskuuta 2013

Norjalainen kiinteistösijoitusyhtiö AB Invest AS on kiinnostunut rakentamaan Helsinkiin noin 400 huoneen kongressihotellin. Kiinteistölautakunta käsittelee ehdotusta, jonka mukaan hotellin suunnittelua varten varattaisiin kaksi tonttia Jätkäsaaren pääsisääntuloväylän varrelta.

AB Invest AS suunnitteli aiemmin samalle paikalle korkeaa tornihotellia, mutta kaupunginvaltuusto hylkäsi ehdotetun asemakaavamuutoksen keväällä. Nyt suunnitteilla on huomattavasti matalampi, kaavan mukaisesti korkeintaan 16-kerroksinen hotelli. Se rakennettaisiin alustavan suunnitelman mukaan kahdelle tontille niin, että sen kongressitilat sijoittuisivat Lars Sonckin suunnittelemaan L2-makasiinirakennukseen.

Uuden hotellin uskotaan tukevan matkailualaa ja suurten kansainvälisten konferenssien sijoittumista Helsinkiin. Helsingissä on tällä hetkellä vain muutama saman kokoluokan hotelli. Jos hanke etenee myötätuulessa, hotellin rakentaminen Jätkäsaareen voinee alkaa aikaisintaan vuoden 2014 syksyllä.

Jos kiinteistölautakunta hyväksyy ehdotuksen, asia etenee kaupunginhallituksen päätettäväksi. Hotellille kaavaillut tontit sijaitsevat osoitteessa Jätkäsaarenlaituri 3 ja Tyynenmerenkatu 4.