Mäntymäenkentälle yli 300 asukaspysäköintipaikkaa

Uutta Helsinkiä
19. syyskuuta 2013

Mäntymäenkentällä ja Olympiastadionin ympäristössä ei enää ole ilmaisia pysäköintipaikkoja. Aiemmin ilmaiset paikat on tällä viikolla muutettu asukaspysäköintipaikoiksi sekä maksullisiksi asiointipaikoiksi.
 
Mäntymäenkentälle ja Mäntymäentien varteen on merkitty yli 300 asukaspysäköintipaikkaa. Paikoilla saa pysäköidä H-alueen asukaspysäköintitunnuksella. Uudet paikat lisäävät Taka-Töölön asukaspysäköintipaikkoja noin 10 prosentilla.
 
Ilman tunnusta pysäköinti alueen asukaspysäköintipaikoilla on maksullista maanantaista perjantaihin kello 9–19. Pysäköintimaksu on euron tunnilta. Myös reilut 450 pysäköintipaikkaa Olympiastadionin eteläpuolen kentällä sekä stadionin länsipuolella ovat jatkossa maksullisia.
 
Mäntymäenkentän ja stadionin paikkoja voi käyttää jatkossa maksulliseen liityntäpysäköintiin, sillä pysäköinnin pituutta ei ole rajoitettu.
 
Mäntymäenkentän pohjoisosa on edelleen varattu linja-autojen pysäköintiin. Paikkoja on 44 linja-autolle. Mäntymäenkentän eteläreunassa säilyy reilut 60 pysäköintipaikkaa Oopperan käytössä.
 
Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti pysäköintipaikkojen muutoksista tammikuussa 2012.

Päätös ja suunnitelma:
www.hel.fi/hki/Ksv/fi/Liikennesuunnittelu/Liikennesuunnitelmat/kslk_170112_4
 
Pysäköinti Helsingissä -verkkosivut:
http://www.hel.fi/pysakointi