Ruoholahdessa rakennetaan Länsimetroa

Jätkäsaari
23. lokakuuta 2013

HKL rakentaa ja uusii rataa Ruoholahdessa metron nykyisellä kääntöraiteella loka-marraskuussa. Paikalle rakennetaan vaihteita ja uutta rataa parisen sataa metriä länteen jatkuvan metrolinjan tarpeisiin. Ensimmäinen työvaihe on vuorossa tulevana viikonloppuna 26.-27.10. Työn aikana metro ei käy Ruoholahden kääntöraiteella lainkaan, vaan saapuu ja lähtee Ruoholahdessa raiteelta 2. Työstä ei tule muita vaikutuksia metron liikennöintiin.

Ensimmäisen työvaiheen aikana rakennetaan vaihde ja 30 metriä rataa pohjoispuolelle, ja viikonloppuna 23.-24.11. sama työ tehdään radan eteläpuolelle. Myös alueen tärinäeriste vaihdetaan. Tämän jälkeen viikolla 48 rakennetaan vielä 180 metriä uutta rataa Ruoholahdesta länteen.

Ensimmäiset työvaiheet ajoittuvat viikonloppuihin, sillä työ vaatii laajaa maa-aineksen ja vanhan radan poiskuljetusta. Kuljetukset ja uusien kiskojen tuonti paikalle tapahtuvat yöllä, jotta metron matkustajaliikennettä ei häiritä.

Ruoholahden aseman mahdolliset haitat pyritään minimoimaan kastelemalla poistettava materiaali pölyämisen estämiseksi. Työstä aiheutuu kuitenkin jonkin verran melua, HKL pahoittelee tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa matkustajille.