Kivikon uusi asuinalue on saanut ensimmäiset asukkaansa

Viikki
17. huhtikuuta 2014
Uusi asuinalue sijaitsee Kivikon eteläosassa.

Kivikkoon rakennetaan parhaillaan uutta asuinaluetta, joka sijaitsee Kivikon eteläosassa Kehä I:n varrella. Alue valmistuu vuonna 2020, jolloin siellä asuu noin 680 asukasta. Koko Kivikossa asuu tällä hetkellä noin 5 000 asukasta.

Uuden asuinalueen ensimmäiset 80 asukasta ovat muuttaneet Kivikonkaari 38:aan maaliskuun lopussa valmistuneisiin asumisoikeustaloihin. Talojen rakennuttaja on TA Asumisoikeus Oy, ja ne edustavat Suomessa uutta primäärienergian kulutuksen vähentämiseen tähtäävää rakentamista.

Seuraavat asukkaat muuttavat toukokuussa Muinaisrannantie 3:n omistusasuntoihin. Tämäkin kohde on TA-Kodit Oy:n rakennuttama. Yksityinen päiväkoti Pilke aloittaa toukokuussa toimintansa Kivikonkaari 38:an katutason tiloissa.

Energiatehokas kohde

Valmistuneet asumisoikeustalot sekä toukokuussa valmistuvat omistusasunnot ovat niin kutsuttuja primääripihejä kerrostaloja eli niiden rakentamisen lähtökohtana on ollut kokonaisenergiakulutuksen minimointi. Kerrostalot täyttävät A-energiatehokkuusluokan vaatimukset. Asunnot kuluttavat esimerkiksi sähköä yli puolet vähemmän kuin mitä rakennusmääräykset edellyttävät.

Primääripihin kerrostalon takat lämpiävät pelleteillä.

Energiaa säästetään muun muassa matalalämpöisellä vesikiertoisella lattialämmityksellä, liittämällä asuntojen pesukoneet lämpimään käyttöveteen ja varustamalla asuntojen lattialämmitys ja ilmanvaihtolaitteet kotona/pois-kytkimellä. Jokaisessa asunnossa on pellettitakka ja myös yhteissaunat lämpiävät pelleteillä.

Melueste valmistunut alueen rajalle

Kehä I:n varrelle Kivikon uuden asuinalueen kohdalle on valmistunut melueste. Melueste pitää loitolla Kehä I:n liikenteen äänet. Meluesteen maisemointi ja istutukset ovat parhaillaan tekeillä, ne saadaan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä.

Liikuntapuisto tarjoaa huiman määrän lajeja

 Kivikon liikuntapuiston rakentamisesta vastannut rakennusmestati Raimo Pekonen. Tekniikkarata jäljittelee sotilasurheilusta tuttuja kiipeily-, pujottelu- ja ryömintäkenttiä.

Kivikossa on yksi Helsingin suurimmista liikuntapuistoista. Puisto tarjoaa harvinaisen monipuoliset mahdollisuudet eri lajien harrastamiseen. Kivikon liikuntapuistossa on Helsingin uusin frisbeegolf-rata, katukoripallokenttä, kumirouhetekonurmikenttä, koirien agility-kenttä, armeijatyylinen esterata, jossa voi kiivetä, hyppiä, ryömiä ja kokeilla tasapainoaan, kansainvälisen tason vaatimukset täyttävä BMX-pyörärata sekä hiihtohalli ja lasten hiihtomaa. Liikuntapuisto täydentyy vielä mm. pallokentillä.

Kivikon eteläosassa uudella alueella on metsäinen Mäntykukanmetsän puisto, jossa on kävelypolkuja ja ulkokuntoiluvälineet.

Lisätietoja

Primääripihi kerrostalo kuuluu Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan.

Vapaat TA:n primääripihit omistusasunnot Kivikossa Muinaisrannantie 3:ssa

Kivikon julkiset palvelut palvelukartalla

Kivikon liikuntapuisto