Kalasataman asuntorakentaminen etenee Sompasaareen

Kalasatama
22. tammikuuta 2015
Sompasaaren konttiaukiolla järjestettiin kissavideofestivaalit elokuussa 2012. Kuva: Timo Wright.

Kalasataman asuntorakentaminen etenee Sompasaareen. Alueen ruoppaukset ja esirakentaminen käynnistyvät kesällä 2015 ja asuntojen rakentaminen aloitetaan 2016. Ruoppauksia ja täyttötöitä tehdään ensi kesänä myös tapahtumakäytössä olleen konttiaukion edustalla ja esirakentamistoimenpiteet ulottuvat myös konttiaukion kohdalle. Konttiaukiota ei voida jatkossa käyttää tapahtumissa.

Konttiaukiolla on järjestetty tapahtumia kesästä 2010 alkaen, jolloin Kalasataman rantareitti avattiin. Vuodesta 2011 tapahtumista ovat vastanneet Bermuda Helsinki ry:n Timo Wright, Eeva Astala ja Lasse Tarkiainen yhteistyössä Oranssi ry:n kanssa.

”Emme koskaan ajatelleet, että Konttiaukiosta tulisi niin suosittu”, Timo Wright ja Eeva Astala muistelevat. ”Liki 60 tapahtumaa kesässä, punkista teknoon, kutomistempauksista performanssiin, kirppareista lastenkesteihin, kissavideofestivaaleista noiseen. Välillä kävijöitä on ollut esiintyjä ja pari kaveria, välillä monta tuhatta. Konttiaukio on selkeästi osoittanut, että omaehtoiselle, epäkaupalliselle ja kaikille avoimelle kulttuuripaikalle on Helsingissä tarvetta”.

Rakentamisalueen laajenemisesta huolimatta kaupunkiviljely ja kesäkahvilatoiminta Kalasatamassa jatkuvat.