Viikin ympäristötalon aurinkoenergia omaan sähkövarastoon

Viikki
27. toukokuuta 2015

Viikin ympäristötalolla on käytössä oma sähkövarasto, jonne varastoidaan omilla paneeleilla tuotettua aurinkosähköä. Varsinainen käyttöönotto tapahtui tänä keväänä.

Etelään suuntautuva julkisivu on suunniteltu siten, että siinä olevat aurinkosähköpaneelit varjostavat samalla tiloja liian suurelta lämpökuormalta kesäisin. Rakennuksen katolla on lisäksi aurinkosähköpaneeleja ja neljä pientä tuuliturbiinia. Yhteensä näiden tuotto on noin 45 MWh/a ja huipputeho 60 W. Sähkövarasto on tiettävästi Suomen ensimmäinen kiinteistöön asennettava tuotantokäytössä oleva akkuvarasto.

Sähkövaraston yhteistyö ja hankintaprosessi käynnistyi reilu vuosi sitten Helsingin ilmastokumppanit -verkoston jäsenen Siemensin kanssa. Akkuvaraston asentaminen on osa Tekesin EVE-ohjelmaa, jossa pyritään edistämään sähköautoilua.

 

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston käytössä oleva energiatehokas toimitalo valmistui syyskuussa 2011. Sähkön- ja lämmönkulutusta sekä uusiutuvan energian omaa tuotantoa voi seurata rakennuksen aulassa ja internetistä.

Lue lisää Viikin ympäristötalosta