Myllypuron kampuksen louhintatyöt käyntiin fanfaarien säestämänä

Myllypuro
04. maaliskuuta 2016

Ammattikorkeakoulu Metropolian Myllypuron kampuksen louhintatyöt alkoivat juhlavin menoin perjantaina 4.3.2016. Kymmenet ihmiset seurasivat työmaan laidalla, kun opiskelijakunta Metkan hallituksen puheenjohtaja Emmi Paajanen painoi räjäytysnappulaa. Juhlamenoja säesti Metropolian alumnien JuuriDixie-jazzbändi.

165 miljoonan euron kampushanke on Metropolialta ja Helsingin kaupungilta valtava yhteinen ponnistus ja usean vuoden suunnittelun tulos. Kiinteistöviraston tilakeskuksen projektinjohtaja Tarja Lehto kertoo, että kaupunki ja Metropolia ovat tehneet tiivistä yhteistyötä hankesuunnitteluvaiheesta asti, minkä ansiosta kampukselle tulee tehokkaat ja muuntojoustavat tilat.

Alkupamaustilaisuudessa Liikuntamyllyssä puhuneen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan Helsingille oli tärkeää, että Metropolian uusi kampus sijoitetaan nimenomaan Itä-Helsinkiin. Kaupunkia halutaan kehittää tasapuolisesti.  

"Myllypuroon aletaan rakentaa noin 5–6 vuoden sisällä myös Stadin ammattiopiston ensimmäistä kampusrakennusta kahden kilometrin päähän. Niitä tulee kaikkiaan kolme. Kun Metropolia tuo tänne noin 6 000 opiskelijaa, Stadin ammattiopisto tuo heitä vielä 10 000 lisää", Viljanen sanoi.

Metropolialla on tällä hetkellä yli 20 toimipistettä ympäri pääkaupunkiseutua. Koulun toiminta keskittyy tulevaisuudessa neljälle kampukselle, joista Myllypuro on suurin.

"Opiskelijoille kampusuudistus on tärkeä siksi, että pääsemme verkostoitumaan ja tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin sekä valitsemaan opintoja myös muusta kuin oman alan tarjonnasta", Emmi Paajanen sanoi.

Vuorovaikutusta asukkaiden ja yritysten kanssa  

Myllypuroon sijoittuvat Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot, korkeakoulun johto ja yhteiset keskitetyt palvelut. Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola korostaa, että kampusta ei ole tarkoitettu vain metropolialaisille vaan Myllypurolle ja koko Itä-Helsingille.

"Kampus avaa uudenlaiset mahdollisuudet kanssakäymiseen alueen asukkaiden, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa", Konkola sanoi.

Kampukselle tulee hyvinvointipalveluja, ja oppilastyönä tarjotaan asukkaille esimerkiksi fysioterapiaa, jalkaterapiaa, suunterveydenhuoltoa ja optikkopalveluita.

 Myllypuron kampuksen louhintatyöt käyntiin fanfaarien säestämänä

Myllypurolaiset Kaija Rosendahl, Taija Tuovinen ja Erkki Närhi iloitsevat kampuksen tulosta alueelle.

"Todella hieno juttu! Myllypuro vilkastuu, kun tänne tulee nuoria. Tulee säpinää ja toimintaa", Rosendahl sanoo.  

Myllypuron kampuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuonna 2018 ja toinen vaihe 2019.
 

Teksti ja kuvat: Anni Turunen