Katujen siisteys on yhteinen asia

Jätkäsaari
10. maaliskuuta 2016
Kuva: Antti Pulkkinen

Katujen siisteys puhuttaa myös Jätkäsaaressa. ”Uusia roskiksia on tarkoitus sijoittaa ennen pitkää tulevaan Hyväntoivonpuistoon ja rantaraitin varrelle", kertoo Länsisatama-projektin johtaja Outi Säntti kaupunginkansliasta.

Kaupunki ei kuitenkaan yksin vastaa kaikesta katujen siisteyteen liittyvästä. Säntti muistuttaa katualueen kunnossapitovastuun jakautuvan siten, että kiinteistöjen, esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiden, vastuulle kuuluu kiinteistönsä edessä olevan jalkakäytävän roska-astioiden hankinta ja tyhjennys. Tämä perustuu lakiin kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta.

”Työmaa-alueiden osalta roskien siivousvastuu kuuluu aina kunkin alueen vuokraajalle. Toisaalta näille alueille ei voida järjestää yleisiä roska-astioita, sillä suljetuilla työmaa-alueilla ei tulisi liikkua ulkopuolisia”, Säntti huomauttaa.

Tilakeskuksen omistaman Huutokonttorin pääsisäänkäynnin edessä on pieni roska-astia. Samoin Helsingin Sataman matkustajaterminaalin edessä niitä on useita.

”Katualueen kunnossapitoon liittyen etenemme lain mukaisesti, ja toivomme kaikkien taloyhtiöiden aktiivisuutta, että ne hankkisivat roska-astiat katualueilleen ja näin vaikuttaisivat Jätkäsaaren siisteyteen”, Outi Säntti korostaa.

Teksti:Thomas Micklin