Kaupunginhallitus hyväksyi Kruunusiltojen suunnitelman – valtuusto päättää 31.8.

Uutta Helsinkiä
23. elokuuta 2016

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Kruunusiltojen hankesuunnitelman, joka etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi 31. elokuuta. Hanke sisältää Helsingin keskustan ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden sekä kolmen sillan rakentamisen. Päätös tehtiin äänin 13 - 2.

Hankkeen kokonaishinta on noin 260 miljoonaa euroa. Suunnitelman näkyvin osa ovat kolme siltaa, joista 1,2 kilometrin mittainen Kruunuvuorensilta olisi valmistuessaan Suomen pisin silta. Raitiotien lisäksi silloille rakennettaisiin pyörätie ja jalankulkuväylä. Sitä voisivat käyttää myös hälytysajoneuvot.

Noin kymmenen kilometrin mittainen raitiotieyhteys on suunniteltu Helsingin keskustan, Hakaniemen, Nihdin, Korkeasaaren, Kruunuvuoren ja Yliskylän välille.

Uusi yhteys on tarpeen, koska Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon tulee runsaasti uutta asuntorakentamista. Ennusteiden mukaan raitioyhteyttä Kruunuvuorenrantaan käyttäisi päivittäin 37000 matkustajaa. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määräksi arvioidaan 3000.

Hankkeen yksi edellytys on Hanasaaren voimalaitoksen sulkeminen vuonna 2024, minkä kaupunginvaltuusto on hyväksynyt. Meritse tapahtuvat polttoainekuljetukset Hanasaareen loppuvat, ja siltayhteys on mahdollista rakentaa.

Suunnitelman mukaan rakentaminen voisi alkaa vuonna 2018 ja liikennöinti koko yhteydellä voitaisiin aloittaa vuonna 2026.

Lisää aiheesta:

Kruunusillat

Kruunuvuorenranta

Kaupunginhallituksen esityslista ja päätöstiedote 22.8.