HOASin Rastilan miniasunnot mukaan Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan

Vuosaari
16. tammikuuta 2017
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS toteuttaa Vuosaaressa, Rastilan metroaseman lähellä Retkeilijänkatu 11:ssä hankkeen, jossa tyhjillään oleva viisikerroksinen toimistotalo muutetaan pinta-alaltaan pieniksi opiskelija-asunnoiksi. Toimistotalo on tällä hetkellä Avaran omistuksessa ja Avara sekä HOAS ovat kehittäneet hanketta yhdessä. Hankkeen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Konkret Oy.

Rakennuksen normaalia suurempaa kerroskorkeutta hyödynnetään tekemällä asuntoihin makuuparvet. Miniasuntojen yhteyteen toteutetaan uudentyyppiset ja monipuoliset yhteistilat. Asuntoja valmistuu noin 100. Rakennuksen pohjakerroksessa sijaitseva kaikille avoin lounasruokala tulee toimimaan myös jatkossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat saunatilat ja kattoterassi.

Kyseessä on HOASin pilottihanke, joka on hyväksytty myös mukaan Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan. Tarkoituksena on tutkia yhteistilojen ja miniasuntojen yhdistämistä sekä tila- ja säilytysratkaisuja miniasunnossa. Suunnittelussa on mukana opiskelijatyöryhmä käyttötarpeiden kartoittamiseksi. Hankkeessa tarkastellaan myös rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen toteuttamista kustannustehokkaasti ja modulaarisuuden hyödyntämistä täydennysrakentamisessa.

Lisätietoa hankkeesta
Lisätietoa Kehittyvä kerrostalo -ohjelmasta