Täydennysrakentamalla uusia asuntoja 1960-luvun Vuosaaren tyyliin

Vuosaari
26. tammikuuta 2017

Vanhan Vuosaaren kuulut terassitalot saavat pian vierelleen lähes 60 vuotta nuoremman sukulaisen. JM Suomen rakentama Asunto Oy Helsingin Auringonsilta kunnioittaa suojeltujen Asunto Oy Säästöniemen terassitalojen arkkitehtuuria.

Säästöniemen hallituksen puheenjohtaja Raimo Leppänen kuulostaa tyytyväiseltä, vaikka meluisa rakennustyö on naapuritontilla täydessä käynnissä.

“Uudisrakentaminen ei ainakaan pudota alueen arvoa”, Leppänen toteaa.

“Uusi talo on samaa henkeä kuin Säästöniemen terassitalot. Arkkitehti Petteri Neva on tehnyt hyvää työtä”, Leppänen kertoo.
Seitsenkerroksisen Auringonsillan rakennusprojektia vetävä Teppo Isokangas kertoo, että uusien asuntojen kauppa on käynyt hyvin. Kolme neljäsosaa asunnoista on myyty, kun runkoa vasta pystytetään. “Kysyntää on vauhdittanut se, että rakennuskanta seudulla on pääasiassa hissitöntä.”

Moni ikääntyvä haluaa asua tutuilla kulmilla – mutta hissillisessä talossa.

Täydennysrakentamista voi tehdä monella tavalla

Helsingissä jopa 40 prosenttia asuntotuotannosta rakennetaan vanhoja alueita täydentämällä. Rakennettuja alueita tiivistetään esimerkiksi rakentamalla sellaisille paikoille, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet aiemmin rakentamatta. Myös rakennetulle tontille voi olla mahdollista tehdä uusi rakennus tai laajentaa olemassa olevaa rakennusta esimerkiksi rakentamalla ullakkoasuntoja.

Täydennysrakentamisella tarkoitetaan myös kaupunginosan uudistamista, jolloin uudistetaan yhtä tai muutamaa korttelia laajempaa aluetta.

Lue koko juttu Uutta Helsinkiä -sivuilta