Redin ensimmäisen tornin asuntojen myynti on alkanut

Kalasatama
17. helmikuuta 2017
Visualisointi Kalasataman keskuksen tornitalosta. Kuva: Pekka Helin Arkkitehdit & Co Voima Graphics

Kalasataman Redin ensimmäisen asuintornin, Majakan, asuntojen myynti alkoi tällä viikolla. Kiinnostus asuntoja kohtaan on ollut suuri. Rakennuttaja SRV kertoo, että Majakan 282 asunnosta varattiin vuosi sitten ennakkomarkkinoinnin alkaessa ensimmäisen vuorokauden aikana yli puolet. Tällä hetkellä Majakan asunnoista on varattu noin 90 prosenttia.

Merenpinnasta 134 metrin korkeuteen kohoava Majakka on valmistuessaan keväällä 2019 Suomen korkein asuinrakennus. Sen asunnot sijaitsevat kauppakeskus Redin päällä kerroksissa 6–35. 

”Kaikkiaan Redin torneihin valmistuu tulevina vuosina noin 1 500 asuntoa, joten myöhemmin valmistuvista tornitaloista löytää kodin vielä senkin jälkeen, kun Majakan asunnot on myyty”, SRV:n Suomen asuntoliiketoiminnasta vastaava Antero Nuutinen toteaa.

Redi-kokonaisuuteen tulee kaiken kaikkiaan kahdeksan tornitaloa. Kaikkien kahdeksan tornitalon hissi- ja porraskuiluja on rakennettu samanaikaisesti pysäköintilaitoksen ja kauppakeskuksen rungon kanssa kauppakeskuksen katon tasolle saakka. Majakan rakentaminen näkyvästi ylöspäin alkaa tulevan kevään aikana.

Majakasta löytyy koteja 36 neliömetrin kaksiosta 142,5 neliömetrin näköala-asuntoon. Asukkaille on tarjolla yhteistiloja, arjen askareissa avustava aulapalvelu ja vain hissimatkan päässä oleva, Suomessa uudenlaisella tavalla elämyksiä ja ostoksia yhdistävä kauppa- ja elämyskeskus. Majakan asunnoissa erikoista ovat myös viherhuoneet ja asuntojen hieman normaalia korkeampi huonekorkeus.

Kalasatamassa alkaa tämän vuoden aikana 1 100 asunnon rakentaminen. Asuntoja rakentavat eri tahot, koottu lista löytyy Kalasataman Uutta Helsinkiä -sivuilta.

Redi