Merimatkailun kesäkaudesta odotetaan Helsingissä huippuvilkasta

Uutta Helsinkiä
31. maaliskuuta 2017

Eteläsatamasta, Katajanokalta ja Länsisatamasta on Tallinnaan kesän kiireisimpinä päivinä jopa 24 lähtöä. Laivoilla matkustetaan myös Ahvenanmaalle, Tukholmaan ja Pietariin sekä Vuosaaren satamasta Saksan Travemündeen.

Säännöllisessä linjaliikenteessä on lisälähtöjen, uusien alusten ja reittien myötä valinnanvaraa runsaasti. Merimatkustuksen luvataan olevan entistäkin joustavampaa ja monipuolisempaa.

Risteilykaudestakin näyttää tulevan edellistä kesää vilkkaampi. Helsinkiin odotetaan ennakkovarausten perusteella runsasta 270 kansainvälistä risteilykäyntiä. Pääkaupungin kesän kulttuuri-, viihde- ja ravintolatarjontaan tulee tutustumaan arviolta 440 000 matkustajaa ympäri maailman, mikä näkyy kaupungin katukuvassa.

Eninosa risteilyaluksista saapuu Helsinkiin Hernesaaren ja Länsisataman kautta. Osa risteilyaluksista tulee myös Katajanokalle ja Eteläsatamaan. 

Viime vuonna eniten matkustajia saapui Saksasta, Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta. Aasialaisten matkailijoiden kiinnostus Itämeren risteilyjä kohtaan odotetaan kasvavan entisestään.

Lisää aiheesta:
Helsingin Satama