Jos korttelifestarin voisi suunnitella virtuaalisesti netissä

Uutta Helsinkiä
13. huhtikuuta 2017
Ultrahack 2016. Kuva: Veeti Haapsamo

Kaupunki hakee innovaatiokilpailu Ultrahackista konkreettisia ratkaisuja, joiden avulla avoimen datan 3D-malleja voi hyödyntää tapahtumakäytössä tavallisella verkkoselaimella, ilman erityistä teknistä osaamista tai erikoisohjelmistoja.

Helsingin 3D-kaupunkimallien tapahtumakäyttöön liittyvää Hel of a 3D City Events -haastetta ratkotaan pääsiäisen jälkeen Ultrahack-tapahtumassa Airo Islandissa.
3D-kaupunkimalleilla on mahdollista tehdä tarkat suunnitelmat esimerkiksi tapahtuma-alueen järjestelyistä, kuten esiintymislavojen ja katsomoiden paikoista, logistiikasta kuten poistumis-, kulku- ja huoltoreiteistä tai laskea tapahtumien meluvaikutukset.

Kaupunkimalleilla lukemattomia käyttökohteita

Koko Helsingin alueesta tehtyjen 3D-mallien avulla voidaan laskea ja visualisoida kaupunkianalyysejä esimerkiksi vaihtoehtoisista energianlähteistä, kasvihuonekaasupäästöistä sekä liikenteen ympäristövaikutuksista. Malleja voidaan soveltaa myös elinkeinoelämän, matkailun, navigaation, pelastustoimen, televerkkojen rakentamisen sekä kiinteistöhallinnan ja aluesuunnittelun tarpeisiin

Ultrahack kaupungille tilaisuus saada kehittäjät mukaan

Ultrahack on kansainvälinen innovaatiokilpailu, jossa opiskelijatiimit, startupit ja yritykset ratkaisevat ajankohtaisia haasteita uusimpia teknologioita hyödyntäen. Päätapahtuma pidetään 21.–23.4.2017.
Helsingin kaupungin Ultrahack-haaste toteutetaan yhdessä kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota kiihdyttävän KIRA-digi-hankkeen kanssa.

Lue lisää kaupunkitietomalleista

Lue lisää Ultrahackista