Helsinkiin syntyy uusia maamerkkejä katutaiteella

Esikaupungit
18. toukokuuta 2017
Helsingin kaupunki tahtoo tukea lupaprosessien sujuvoittamisella kaupunginosien värittymistä. Uusia maamerkkejä syntyy myös kantakaupungin ulkopuolelle. Heikki Kuulan teos Roihuvuoren vesitornin jalassa. Kuva: Miikka Pirinen

"Moni vierailija tutustuu ydinkeskustan monumentteihin ja kantakaupungin kulmiin, mutta laajempi kuva kaupungista voi jäädä saamatta. Katutaiteen myötä omaleimaisiin kaupunginosiin syntyy koko ajan uusia maamerkkejä”, erityissuunnittelija Riikka Lahdensuo Helsingin kaupunginkansliasta sanoo.

Katutaidekesä 2017 tuo esiin katutaiteen värittämää kaupunkia. Se antaa paikallisille ja vierailijoille syyn lähteä retkille ennen kokemattomiin paikkoihin. Läpi kesän on tarjolla suuria ja pieniä katutaidetapahtumia, vapaita maalauspintoja sekä vinkkejä katutaidereiteistä. Katutaidekesä rakentuu kaupunkilaisten, vapaiden toimintaryhmien, yhdistysten, yritysten ja Helsingin kaupungin yhteistyönä.

Katutaidekierrokselle läpi kaupungin

Tunnetko Kannelmäen Tuubapolun muraalin, Herttoniemen katutaideaidan, Fredrikinkadun sähkökaapit tai Roihuvuoren vesitornin? Ne kaikki kuuluvat Helsingin katutaidekierrokseen, joka on juuri julkaistu Katutaidehelsinki-sivustolla. Yhdeksän kohteen kierros kasvaa kesän edetessä yhä uusilla paikoilla.

Näkyvimpiä maalauskohteita tulevat olemaan muun muassa Kulosaaren 300-metrinen melumuuri sekä mahdollisesti myös Malminkartanon juna-asema. Molempiin kohteisiin on haettu tekijöiksi 40 maalaria.

Kesän aikana maalataan arviolta kymmeniä alikulkuja, ja katutaidevaunu kiertää tapahtumissa. Kuudellatoista avoimella maalausseinällä, jotka tekevät Helsingin katutaidekentästä kansainvälisestikin ainutlaatuisen, syntyy kesässä satoja töitä.

Katutaidehelsinki-sivustolle