Torikortteleista on kuoriutunut kiinnostava käyntikohde

Keskusta
18. toukokuuta 2017
Torikortteleiden vuosien remontti on valmistunut ja alueesta on tullut kiinnostava käyntikohde. Kuva: Maija Astikainen

Kauppatorin ja Senaatintorin välissä sijaitsevien Torikortteleiden kymmenen vuotta kestäneet remontit ovat ohi tänä kesänä. Entisiin hallintokortteleihin on remontoitu 12 000 kerrosneliömetriä uutta toimitilaa ja avattu 3000 neliömetriä sisäpihoja.

Alueelta on löytänyt paikkansa moni kiinnostava toimija, ja vanhan keskustan vetovoimassa on tapahtunut aivan uudenlainen käänne. Torikortteleiden, Allas-merikylpylän ja Kanavarannan uuden ravintolakeskittymän kokonaisuus on muuttanut merellisen kantakaupungin meininkiä huomattavasti.

Torikorttelit on  kauttaaltaan remontoitu ja uudelleenavattu empirekeskusta Senaatintorin ja Kauppatorin välissä. Alueelta löytyy muun muassa vuoden museoksi 2017 valittu Helsingin kaupunginmuseo, remontin jälkeen avautunut rakastettu arthouse-elokuvateatteri Kino Engel ja suuri määrä uniikkeja kivijalkaliikkeitä.

Torikorttelit on myös monipuolinen ravintolakeskittymä: kesällä kahden ja puolen korttelin alueella on kaikkiaan 17 ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Vielä avautuu uusia ravintoloita kesän kynnyksellä. Alueen erikoisuutena ovat kahdeksan sisäpihaterassia – loput 11 terassia sijaitsevat ympäröivillä kaduilla.

Monet tapahtumat valtaavat korttelit kesällä. Kortteleiden tapahtumakalenteriin.