Kaupunki etsii taloyhtiöitä asukastilojen yhteiskäytön kokeiluun Jätkäsaaressa

Jätkäsaari
22. toukokuuta 2017

Miltä kuulostaisi, jos voisit käydä kuntosalilla oman talosi yhteistilassa, järjestää lapsellesi kestit naapuritalossa ja pitää kokouksen parin korttelin päässä?

Kaupunki etsii innokkaita asukkaita ja taloyhtiöitä asukastilojen yhteiskäytön kokeiluun Jätkäsaaressa. Käytännössä yhteiskäyttö tarkoittaa, että eri taloyhtiöissä asukastilat olisivat myös muiden kuin oman talon asukkaiden käytössä. Tilat voisivat erikoistua esimerkiksi eri lajien harrastustiloiksi tai kurssi- ja kokoustiloiksi.

Kokeilussa kukin taloyhtiö voi itse määritellä, millä ehdoin antaa tilansa laajempaan käyttöön: kuka tilaa saa käyttää, onko tila maksullinen vai maksuton, onko tila yhteiskäytössä tunnin viikossa vai koko ajan.

Kaupunki käynnistää kokeilun, mikäli riittävä määrä taloyhtiöitä lähtee mukaan.

Tule asukasiltaan keskustelemaan Kalasataman kokemuksista 

Kalasatamassa on kokeiltu tilojen joustavaa käyttöä hyvällä menestyksellä vuodesta 2016. Forum Virium Helsinki kertoo Kalasataman hyvistä kokemuksista ja käytännöistä Jätkäsaaren asukasillassa 1. kesäkuuta infokeskuksessa ja kirjastossa (Tyynenmerenkatu 1). Tilaisuus alkaa klo 16.30.

Mukana on myös Kliffa Innovations, joka pilotoi omaa varauspalveluaan Jätkäsaaressa. Jos olet kiinnostunut yhteiskäytöstä, tule juttelemaan!

Lue lisää Kalasataman joustotiloista.

Lisätietoja kokeilusta:

Katharina Mead, etunimi.sukunimi@hel.fi, puh. 09 310 25452