Hyväntoivonpuiston rakentaminen alkaa

Jätkäsaari
09. kesäkuuta 2017

Jätkäsaaressa sijaitsevan Hyväntoivonpuiston rakennustyöt alkavat kesän aikana. Ensimmäinen rakennusvaihe koskee Hyväntoivonpuistoa välillä Juutinraumankatu–Rionkatu. Lisäksi puiston eteläosassa tehdään täyttö- ja maanrakennustöitä.

Hyväntoivonpuisto on Jätkäsaaren keskeisin puistoalue. Se on suunniteltu aikaa kestäväksi ja korkeatasoiseksi kaupunginosapuistoksi. Hyväntoivonpuiston suunnittelun tavoitteena on ollut muodostaa viihtyisä vapaa-ajan virkistysalue tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön.

Puiston toimii virkistysalueena ja vehreänä jalankulku- ja pyöräilyväylänä halki uuden asuinalueen. Lisäksi puistoon rakennetaan asukkaille monipuolisia toimintoja. Suunnittelun tavoitteena on ollut luoda käyttäjille miellyttävä lähipuisto, joka koetaan turvallisena ja houkuttelevana.

Hyväntoivonpuiston sisällä kulkevat reitit ovat esteettömiä. Puistosta on esteetön kulku tonttikaduille sekä Välimerenkadulle ja Länsisatamankadulle. Puiston liikenteellisesti merkittävin reitti on puiston pituussuunnassa kulkeva alueellinen jalankulku- ja pyöräilyväylä, joka tulee yhdistämään Ruoholahden alueen meren rantaan.

Urakoitsijana on Helsingin kaupungin Stara.

Ensimmäinen rakennusvaihe ajoittuu vuosille 2017–2018. Tämän jälkeen puiston rakentamista jatketaan alueittain.

Lisätietoa puistosta täällä >>

Puiston suunnitelma täällä >>

Lisätiedot:
urakoitsija: Stara, vastaava työnjohtaja Kimmo Kuusisto, puh. 09 310 39818
rakennuttaminen: Ramboll Finland Oy, Heidi Järkkä, puh. 040 487 2681
suunnittelu: rakennusvirasto, projektipäällikkö Petra Rantalainen, puh. 09 310 39795, etunimi.sukunimi@hel.fi