Helsinkiläisten taidetta metroasemille syyskuussa

Uutta Helsinkiä
18. elokuuta 2017
Yli 200 helsinkiläistä on osallistunut taiteen tekemiseen metroasemille. Kuva: Katja Järventaka.

Kaupunkilaisten taideprojekti Ole hyvä Helsinki valtaa metroasemien entiset mainospinnat 2.9. alkaen. Yli 200 nykyistä ja tulevaa helsinkiläistä on tutkinut työpajoissa taiteilijoiden ohjauksessa empatian teemaa. Erilaisin tekniikoin tehdyt taideteokset tulevat esille kymmenelle metroasemalle.

Metroasemien raiteiden takana olevat 400 suurta mainoskäytössä ollutta taulua saadaan taiteen käyttöön. Teoksia tulee Ruoholahden, Kampin, Rautatientorin, Helsingin yliopiston, Hakaniemen, Sörnäisten, Herttoniemen, Itäkeskuksen, Kontulan ja Mellunmäen asemille.

Mainostaulut täyttyvät teoksista, joissa käsitellään empatiaa erilaisista näkökulmista. Taiteellisina tekniikoina on käytetty muun muassa valokuvausta, sarjakuvaa, grafiikkaa, sekatekniikoita, videota ja ääntä.

Teokset ovat esillä 2.9. alkaen. Avajaiset järjestetään Rautatientorin metroaseman Kompassitasolla 2. syyskuuta kello 13–14. Ohjelmassa on elävää musiikkia. Vapaa pääsy avajaisiin, mutta metrolaitureilla oleviin teoksiin tutustumiseen tarvitaan voimassa oleva matkalippu.

Näyttely päättyy keväällä 2018.

#olehyvähelsinki