Kalasatamanpuiston avajaiset ovat saippuakuplia, nykytanssia ja lähiherkkuja 7.9.2017

Kalasatama
01. syyskuuta 2017

Uuden asuinalueen ensimmäinen ja suurin oleskelu-, toiminta- ja tapahtumapuisto, Kalasatamanpuisto, valmistuu vaiheittain. Helsingin kaupunki juhlistaa puiston eteläosan käyttöönottoa avajaisjuhlalla yhteistyössä asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa torstaina 7. syyskuuta 2017. 

Valmiin puiston koko on noin 2,5 hehtaaria, josta nyt on rakennettu noin puolet. Rakentaminen alkoi kesällä 2015. Puiston loppuosan rakentaminen alkaa heti kun ympäröivät työmaajärjestelyt sen sallivat.

Suunnittelijoina ovat toimineet Sito Oy ja maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy.

”Kiitämme Helsingin kaupunkia upeasta puistosta ja odotamme innolla jatkoa tälle hienosti alkaneelle yhteistyölle. Toivottavasti yleisö löytää paikalle sankoin joukoin Kalasatamanpuiston avajaisiin ja nauttii puiston palveluista pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Kalasataman asukasyhdistyksen puheenjohtaja Juhana Harju.

Tilaisuuden avaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho ja avajaisissa on paljon kivaa ohjelmaa koko perheelle. Yleisöä viihdyttää mm. helsinkiläinen tanssiryhmä Gruppen Fyra sekä teatteriryhmä ILMI Ö ja alueella on yleisölle tarjolla mölkkyä, jättisaippuakuplapaja, puistokävelyitä sekä muuta kivaa näkemistä ja kokemista.

Puistokävelyllä tutustutaanpuiston maisema-arkkitehtuuriin

”Puistokävelyiden aikana valotamme puiston arkkitehtonisia ratkaisuja ja sitä, miten se on saatu jouhevasti osaksi Kalasataman alueen teollista ilmapiiriä. Puistosta löytyy paljon kiinnostavia yksityiskohtia ja kerromme myös puistoa koskevista tulevaisuuden suunnitelmista. On hienoa päästä vihdoin avaamaan Kalasatamanpuisto ja odotammekin innolla hienoja avajaisia”, Tomas Palmgren, projektinjohtaja ja maisema-arkkitehti Helsingin kaupungilta kertoo.

Design ArtMAJA yhdistää tanssin,valotaiteen ja suomalaisen designin

Tilaisuuden virallisen ohjelman päätyttyä puistossa järjestetään Gruppen Fyran Design ArtMAJA -esitys. Nykytanssia, livemusiikkia, video- ja valotaidetta, suomalaista muotia ja designia yhdistelevä Design ArtMAJA -monitaideteos on koettavissa 7.–17.9.2017 Kalastamanpuistossa. Design ArtMAJA on mukana Helsinki Design Weekin ohjelmistossa. Hanke on osa Helsingin kaupungin Kalasataman ympäristötaideprojektia, jonka alueen rakennuttajat rahoittavat.

Kalasatamanpuiston avajaiset torstaina 7.9.2017 klo 15.00–18.00, tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Kalasatamanpuistoon on hyvät liikenneyhteydet ja paikalle suositellaan saapumaan julkisilla liikennevälineillä.

Kalasatamanpuiston avajaisten tarkka ohjelma löytyy Facebookista osoitteesta http://www.facebook.com/events/1760347907604477/.

Lisätietoja puistosta:
projektinjohtaja Tomas Palmgren
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38586
etunimi.sukunimi@hel.fi

Lisätietoja tapahtumasta:
tapahtumakoordinaattori Mimosa Sukanen
PuskaPromotion
puh. 044 320 9530
etunimi.sukunimi@puskapromotion.fi

Lisätietoja Kalasataman rakentamisesta:
projektinjohtaja Hannu Asikainen, Helsingin kaupunginkanslia
puh. 09 310 79787
etunimi.sukunimi@hel.fi

www.uuttahelsinkia.fi/kalasatama

www.facebook.com/kalasatama

 Paikkatietovipunen