Terijoensalavia leikataan Ilveskorvenpuistossa

Uutta Helsinkiä
07. syyskuuta 2017

Vuosaaressa sijaitsevan Ilveskorvenpuiston terijoensalavia leikataan. Kaikkiaan 11 huonokuntoiseksi päässeen salavan latvukset joudutaan typistämään. Puut ovat pohjoisen ostoskeskuksen parkkipaikan vieressä. Puista on repeillyt suuriakin oksia mutta toistaiseksi materiaali- ja muilta vahingoilta on säästytty. Lisäksi kaadetaan kaksi huonokuntoisinta salavaa puiston ympäriltä. Puiden kuntokartoitus on tehty 2015.

Pallolatvaiset terijoensalavat olivat 1960- ja -70-lukujen suosikkikasveja. Puistossa on myös suosittu leikkialue.

Tietoa Ilveskorvenpuistosta:

Pinta-ala 2,6 hehtaaria
Suunnittelija Leena Iisakkila, 1974
Peruskorjaus, Lähiöprojekti ja maisema-arkkitehdit Kaija Uusitalo ja Matti Ventola, 1998

Ilveskorvenpuisto on vuosaarelaisten oma ”Töölönlahti”. Sen luonnonläheisessä tunnelmassa viihtyvät ja virkistyvät kaikenikäiset käyttäjät. Puisto aukeaa Vuosaaren vanhan ostoskeskuksen eteläpuolelle, Mustalahdentien ja Kivisaarentien väliin. Puisto on yleisilmeeltään luonnonmukainen ja sitä hallitsee pyöreämuotoinen Kangaslampi, joka oli alun perin mutapohjainen suokosteikko.

Lammen rannat on kunnostettu osittain luonnonmukaisiksi ja rantoja koristaa kaksi kaiteilla varustettua oleskelulaituria. Ne ovat varsinkin lintujen suosiossa. Lammella on vakinainen lintukanta. Siellä on nähty jopa kansallislintujamme laulujoutsenia muuttomatkoillaan.

Ränsistynyt leikkialue sai peruskorjauksessa 1998 uuden ilmeen. Pienille ja isommille lapsille on erotettu omat leikkialueensa. Leikkialueen läheisyydessä on kiveen kiinnitettynä Vuosaaren primus motorin, MarttiIlveskorven (1908–1973) muistolaatta. Laatan on hankkinut Vuosaari-Säätiö.

Kartta Ilveskorvenpuisto