Latokartano tiivistyi muuntojoustavilla asunnoilla

Esikaupungit
12. syyskuuta 2017
Kuva: Lehto Asunnot

Viikin Latokartanoon, Maakaaren varteen, on valmistunut 78 uutta asuntoa. As Oy Helsingin Oikos ja As Oy Helsingin Logos ovat yksityisen maanomistajan hanke, jossa asemakaava laadittiin yhteistyössä kaupungin kanssa. Kohteen on rakennuttanut Lehto Asunnot, ja sen on suunnitellut arkkitehti Tuomas Toivonen.

Asunnot ovat vapaarahoitteisia omistusasuntoja, joiden suunnittelussa lähtökohtana on ollut muuntojoustavuus. Asuntojen vesipisteet sijaitsevat tehtaalta valmiina työmaalle tuoduissa tilaelementeissä ja niiden ympärillä olevia asuintiloja voidaan kevyitä väliseiniä muunnellen muokata asukkaiden asumistarpeiden mukaan.

 Lehto Asunnot

-Kohteen pienissä ja keskikokoisissa asunnoissa ei ole parveketta, mutta toisaalta yhteistiloihin ja asuntojen muunneltavuuteen on panostettu. Hanke on haastanut kaupungin arviomaan kohtuuhintaisen asumisen määritelmää ja asumisen laatua, toteaa projektinjohtaja Kimmo Kuisma Helsingin kaupunginkansliasta.

-Olemme ylpeitä, että saimme toteuttaa Helsinkiin erittäin kaivattuja kohtuuhintaisia asuntoja, joissa keskimääräinen neliöhinta on 3 500 euroa. Lehdon uudenlainen kerrostalokonsepti, näyttävä arkkitehtuuri ja laadukas toteutus saivat kiitosta myös kaupunkikuvaneuvottelukunnassa. Kiitos viranomaisille sekä maanomistajalle, Latokartanon Urheilu- ja kulttuuritalosäätiölle hyvästä yhteistyöstä hankkeen eri vaiheissa, sanoo hankejohtaja Hans Koivukangas Lehto Asunnoista.

Täydennysrakentaminen aiheutti muutoksia Viikin kentän alueella. Kaupunki rakensi uuden koirapuiston Viikinojanpuistoon koska vanha koirapuisto poistui uusien asuintonttien kohdalta.