Tapahtumatorit aukeavat kohtaamispaikoiksi lähiöihin

Uutta Helsinkiä
25. syyskuuta 2017

Lähiöfest2017-tapahtumatorit kutsuvat kaupunkilaisia 30.9. ja 1.10. lähiöihin syömään yhdessä, keskustelemaan kaupungin uudistumisesta sekä kokemaan elävää toritunnelmaa.

Tapahtumatorit aukeavat 30.9. Vuosaareen ja Malmille sekä 1.10. Pohjois-Haagaan ja Herttoniemenrantaan. Toreilla kaupunkilaiset pääsevät keskustelemaan kaupungin muutokseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista suoraan asiantuntijoiden kanssa. Kulmalavojen ohjelmassa ovat pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestari Anni Sinnemäen puheenvuorot.

Kaikilla toreilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä katetussa ulkotilassa. Kaupunkilaiset haastetaan mukaan nauttimaan joko omia tai paikan päältä torien ruokatoimijoilta hankittuja herkkuja.

Kaupunkikehityksen miniseminaareissa puhuttavat lähiöiden ajankohtaiset aiheet: Kuka tarvitsee korkeaa rakentamista? Voiko Helsingillä olla useampiakin keskustoja? Mitä mahdollisuuksia täydennysrakentamisessa voi olla taloyhtiöille? Ohjelmaa voi seurata oleilutilateltasta.

Helsinki kasvaa ja tiivistyy. Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää. Toreilla tutustutaan kaupungin muutokseen ja siihen, millaista tulevaisuuden Helsinkiä lähiöissä rakentuu. Kaupunkiympäristön toimiala kerää osallisuusgallupissa tietoa kaupunkilaisten kiinnostuksen kohteista.

Vuosaarelaisille esitellään Meri-Rastilan kaupunkiuudistusta ja Vuosaaren keskustan arkkitehtuurikilpailua. Malmilaisilta kysytään, minne he toivovat uusia asuntoja ja palveluita sekä esitellään Ylä-Malmin raitin ja Longinojan puiston ideasuunnitelmia. Haagalaiset pääsevät kysymään faktat Raide-Jokerista ja tutustumaan käynnistyviin hankkeisiin ja täydennysrakentamisen helmiin. Herttoniemeläiset kutsutaan mukaan luomaan alueen visiota ja tutustumaan Laajasalontien kaupunkibulevardin ideoihin.

Kullakin torilla on lisäksi runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille. Haagan ja Herttoniemen toreille avautuvat lasten liikuntahulinat. Herttoniemen torin Farmers´ marketilta löytyy lähiruokaa ja asukastalo Ankkuri järjestää paikan päällä kirpputorin. Vuotalolta tekemistä löytyy tarrojen tuunauksesta Longboard-lautailuun ja Meri-Rastilan rakentamiseen Minecraft-pelissä.

Malmitalolla torikävijät kutsutaan liikkeelle tanssin ja laulun tahtiin. Lapsia ilahduttaa Pellekaija Pumin konsertti. Pohjois-Haagassa kohtaavat uusi ja vanha. Taikahiekkalaatikko kutsuu aikuisenkin leikkimään ja elävästä kirjastosta voi lainata kiinnostavia ihmisiä.

Kaikille toreille pystytetään katutaideseinät, joille kaupunkilaiset pääsevät taiteilemaan terveisensä lähiöihin. Toreille tuovat ohjelmaa kaupungin lisäksi lukuisat toimijat yhdistyksistä yrityksiin. Toreille on vapaa pääsy. Tuoreimmat ohjelmatiedot päivittyvät Facebook-tapahtumiin.

Lähiöt valokeilaan festivaaliviikolla

Lähiöfest2017 on 25.9.–1.10. kymmeneen Helsingin lähiöön levittäytyvä tapahtuma, joka herättää keskustelua kaupungin muutoksesta. Tapahtuman tuo yhteen asukkaat, yritykset ja yhteisöt sekä kaupungin. Tapahtuman tuottaa Egnahem Media Oy. Helsingin kaupunki on Lähiöfest2017-päätukija.

Tapahtumakaupunginosia ovat Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemenranta, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi ja Kalasatama.

Lähiöfestin arkipäivinä tehdään töitä teematyöpajoissa. Perjantain kansainvälinen People-Driven City -pääseminaari tuo paikalle kansainvälisiä kaupunkikehityksen ja -aktivismin suunnannäyttäjiä. Torit ja muut avoimet yleisötapahtumat tekevät viikonlopusta 10 lähiön ja kaupunginosan yhteisen juhlan.

Festivaalin #hoodshelsinki-kampanja kannustaa kiertämään tapahtumissa ja jakamaan kuvia Instagramissa. Palkintoina on lähiöiden yritysten ja yhdistysten lahjoittamia yllätyspalkintoja.

Kaupunkilaiset voivat ilmoittaa verkossa festivaalin ohjelmaan mukaan omia tapahtumiaan tai suositella paikkaa lähiöissä. Koko ohjelma: www.lähiöfest2017.fi

Lähiöfest-tapahtumatoreilla tavataan!

Tapahtumatorit Facebookissa:

Vuosaaren tapahtumatori 30.9. klo 10−14

Malmin tapahtumatori 30.9. klo 14−18

Haagan tapahtumatori 1.10. klo 10−14

Herttoniemen tapahtumatori 1.10. klo 14−18